14. kolo
24.11.2023 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Abde Rebbach (© AFP)

Granadu při stahování bodového manka zklamal Torrent. Bitvu nováčků opanoval Alavés

Deportivo Alavés ovládlo páteční předehrávku 14. kola LaLigy, když na vlastní půdě porazilo Granadu 3:1. Vítězné tažení domácích odstartoval už v 11. minutě vlastní gól záložníka Raúla Torrenta, který tak prohloubil letošní trápení hostující defenzivy. Ještě do konce prvního poločasu rozhodl o výhře Basků Abde Rebbach, jemuž asistoval skvěle hrající Javi López. Nazaríes tak od postupu ze druhé ligy už po deváté prohráli a zůstali předposlední.

V hlavním městě Baskicka se potkali dva nováčci, přičemž nálepku největšího otloukánka si s sebou možná trochu překvapivě přivezl loňský vítěz druhé nejvyšší soutěže z Andalusie. Velké fiasko to z jeho strany bylo především v defenzivě, která inkasovala již 30 branek. Horší bilanci měla pouze beznadějně poslední Almería. Deportivo se před reprezentační pauzou nadechlo k lepším zítřkům, když nejprve zdolalo právě celek ze dna tabulky a následně jen těsně nestačilo na Barcelonu.

Špatná obrana hostů se ukázala už v jedenácté minutě, kdy se Deportivo poprvé v zápase prosadilo. Po brejkové situaci se na levé straně hřiště dostal k míči Javi López, jenž přesnou přihrávkou našel před bránou Samua Omorodiona, který v pádu i s přispěním teče Torrenta poslal svůj tým do vedení. Hra se po první trefě vyrovnala a diváci dlouho neviděli mnoho dalších velkých šancí. Ve 38. minutě to ovšem změnil Rebbach. Alžírský fotbalista dostal na levém kraji pokutového území až příliš mnoho času, balon si tak s klidem navedl na pravou nohu a technickou střelou k pravé tyči podruhé rozjásal domácí tribuny.

Trápení Andalusanů pokračovalo i po změně stran, což vedlo ke třetí trefě Deportiva. V 58. minutě si na milimetrově přesný centr naskočil ve vápně Omorodion a hlavičkou překonal bezmocného Andrého Ferreiru. Tři inkasované góly se na hráčích Granady projevily a jejich snaha utkání jakkoliv zvrátit byla téměř nulová. I přesto se nakonec alespoň jedné trefy dočkali, když po faulu střídajícího Carlose Benavideze proměnil pokutový kop tvrdou ranou do levé šibenice Myrto Uzuni.

Alavés tedy v souboji nováčků uspěl a připsal si druhé vítězství z posledních tří ligových duelů. Další překážka jej čeká 3. prosince, kdy narazí na Mallorku. Granada o den dříve zavítá na hřiště Realu Madrid.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele