38. kolo
26.05.2024 16:15 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Netopýři si k Atlantiku pro zdárný konec sezony nedoletěli, Vigu pomohl spolehlivý Aspas

Fotbalisté Valencie remizovali ve 38. kole LaLigy s domácí Celtou Vigo 2:2. Klíčovým mužem zápasu se stal nestárnoucí tahoun Iago Aspas, který po změně stran nejprve anuloval vlastní gól Carlose Domíngueze a po opětovném uzmutí vedení ze strany Netopýrů pak svou přihrávkou našel Anastasiose Douvikase, jenž znovu vyrovnal. Hosté tak nedokázali zlomit nepovedenou šňůru v závěru sezony, když z posledních sedmi duelů vytěžili jen dva body.

Los sice nebyl k Celtě přívětivý, domácí souboje s Villarrealem a Bilbaem ale zvládla na výbornou a zajistila si záchranu. Dobrou zprávou pro celek z Viga byla různorodost jeho střelců, a zatímco někdy zazářil 36letý Aspas, jindy zase vystřílel výhru talentovaný Jörgen Strand Larsen. Na druhé straně Valencia získala z posledních šesti zápasů jen bod a na návrat do evropských pohárů musela zapomenout.

Na hřišti Celty však vykročili hosté vstříc výhře už v páté minutě, kdy se dostal jednoduše na roh malého vápna Thierry Correia, jenž se přihrávkou pokoušel nalézt Andrého Almeidu, ještě před ním si ale míč srazil do vlastní sítě Domínguez. Ve 21. minutě poslal přízemní pas skrz brankoviště Almeida, Alberto Marí na něj však nedosáhl, a balon tak bez teče pouze projel před prázdnou brankou. Velmi blízko vyrovnání bylo Vigo ve 33. minutě po ráně Aspase z voleje, z prostoru pro penaltu ale trefil pouze tyč.

Nakonec se ovšem 36letý útočník dočkal čtyři minuty po změně stran, když z penaltového puntíku zamířil naprosto přesně k levé tyči. Po kratším úseku bez šancí dostali možnost pokutového kopu i hosté, v 60. minutě sice gólman znovu vystihl směr, nechytatelně ale vypálil Marí. Radost z vedení ovšem netrvala ani tři minuty, když z úhlu ranou na vzdálenější tyč srovnal Douvikas. To už bylo ale vše, co oba celky předvedly, závěrečné minuty už rozuzlení nepřinesly.

Venkovní zápas Valencie v přístavním městě tak poprvé od konce října skončil remízou. Ta zároveň znamenala nejvyšší bodový zisk Netopýrů od sezony 2019/2020.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele