27. kolo
01.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Óscar Mingueza (© AFP)

Ohroženého Beníteze podržel sváteční střelec, bezzubou Almeríi potopilo vyloučení

Celta Vigo zvládla předehrávku 27. kola LaLigy, když na vlastní půdě porazila Almeríi 1:0. Pod velkým tlakem se nacházel domácí trenér Rafael Benítez, jemuž vedení oznámilo, že pokud mužstvo nedovede k vítězství nad posledním týmem tabulky, tak v klubu končí. Místo na trenérské lavici mu tak zřejmě zachránil obránce Óscar Mingueza, jenž se od začátku sezony 2021/2022 prosadil teprve podruhé. Výrazně však Los Celestes pomohl i hostující Bruno Langa, který v 65. minutě obdržel červenou kartu.

Celta Vigo při cestě za záchranou těžce nezvládla poslední klíčové utkání s Cádizem, se kterým nakonec pouze remizovala 2:2. Los Celestes mohla ztráta dvou bodů mrzet, jelikož ještě v 65. minutě vedli o dvě branky. V tabulce tak zůstávali pouhé tři body nad sestupovou propastí, náladu si však mohli zlepšit proti poslední Almeríi.

Na pohlednou akci se ve Vigu čekalo až do 21. minuty a odstartoval ji krásný oblouček za obranu směřující na kopačky Lucy de la Torreho. Ten se nerozpakoval a z první posunul míč před bránu, odkud skluzující Jonathan Bamba překonal gólmana. Radost celého stadionu však ukončil ofsajdový verdikt videorozhodčího. Atmosféra na Estadio Balaídos se tak rychle vrátila do nervózního stavu zkraje duelu a když ve 36. minutě trefil hostující Bruno Langa tyč, začal se dokonce ozývat pískot.

O poznání hůře zněl Langovi zvuk, který slyšel v 65. minutě. Reprezentant Mozambiku totiž nebezpečným způsobem zastavil rodící se protiútok favorita a hvizd sudího navíc doplnila červená karta. To bylo vodou na mlýn stále více dominujících Los Celestes, kteří nakonec využili početní převahu poměrně nezvyklým způsobem. Držitel 10 startů v Lize mistrů Óscar Mingueza se nenechal odradit předchozím neúspěchem, kdy po sólu přes půl hřiště pálil zpoza vápna jen do rukavic gólmana, a v 73. minutě napřáhl z ještě větší dálky znovu. Tentokrát se však Luís Maximiano natahoval marně a míč od tyče zamířil do sítě.

Celta Vigo si tak splnila povinnost a získala důležité tři body v boji o záchranu. V příštím kole vyzve 10. března Real Madrid, Almería změří o den později síly se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele