5. kolo
16.09.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Ofenzivní koncert Viga zůstal skryt pod celtou. Mallorce vystřelil výhru nevyzpytatelný Muriqi

Celta Vigo prohrála v pátém kole LaLigy na domácím hřišti s Mallorkou 0:1. Na šance skoupý duel nabídl výbuch emocí až v 69. minutě, kdy zvedal ruce nad hlavu domácí Jonathan Bamba. Bývalému hráči Lille však vzápětí úsměv z tváře sebral videorozhodčí. Ten totiž odhalil, že míč v inkriminovaném momentu brankovou čáru nepřešel. Rozhodnutí tak vzešlo až z kopačky horkokrevného Vedata Muriqiho, jenž prožil reprezentační sraz jako na horské dráze, když nejprve dvěma góly zazářil proti Švýcarsku, ale následně byl v duelu s Rumunskem už před přestávkou vyloučen.

Diváci na stadionu ve Vigu byli svědky střetnutí týmů, které se v úvodu nového ročníku vůbec nepotkaly s formou. Piráti zatím posbírali pouhé dva body a jenom díky více nastříleným brankám zatím neobsadili sestupové příčky. O něco málo lépe na tom byli svěřenci Rafaela Beníteze, kteří v posledním kole před reprezentační pauzou gólem z 87. minuty získali pro svého nového kouče jeho první výhru po návratu k trénování. Celkový zisk čtyř bodů však také velkou vlnu optimismu nebudil.

Obraz hry na začátku prvního dějství nasvědčoval tomu, že čtrnáctidenní pauza prospěla více celku z Baleárských ostrovů. Nejprve se dostal do nadějné pozice levý bek Toni Lato, ale svůj pokus nedokázal vpasovat mezi tři tyče. Poté si na zadní tyči našel centrovaný balon z rohového kopu Muriqi a hlavou jej nasměroval mimo dosah Ivána Villara. Za svého parťáka z brány tak musel zaskočit Iago Aspas, který hlavou odvrátil nebezpečí. Kapitán Los Celestes se o pár chvil později položil do vzduchu, ale jeho nůžky skončily pouze na tribuně.

Po změně stran vyprodukovali bleděmodří vůbec první střelu na branku v utkání. Byl u toho Fran Beltrán, který napřáhl z dobrých 25 metrů, k jeho smůle nechal vyniknout jen Predraga Rajkoviče. Domácí byli nadosah vstřelení úvodního gólu jen o pár minut později, když po hlavičce Carla Starfelta zvonila pouze pravá tyč. Následně svým volejem zahrozil opět Aspas, ale musel se smířit s tím, že si na první trefu v aktuálním ligovém ročníku musí ještě chvíli počkat. V 69. minutě se mohl radovat Bamba, ale jeho rána nebyla po přezkoumání videem uznána, protože míč podle všeho nepřešel čáru celým objemem. V samotném závěru se přece jen dočkal prozatimní smolař Muriqi, který si naběhl na prodloužený centr a na dlouhou nohu dopravil balon na místo určení.

Celta tedy na první letošní výhru nenavázala, na tu ovšem pro změnu dosáhl její soupeř. V dalším duelu ji čeká jedna z nejtěžších zkoušek, neboť 23. září vyzve ve venkovním duelu Barcelonu. Mallorca se ve stejný den představí v Gironě.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele