17. kolo
16.12.2023 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Kouzelná patička Larsena vytáhla Celtu ze zóny sestupu. Granada protáhla čekání na výhru

Hráči Celty Vigo si v 17. kole LaLigy poradili s nováčkem soutěže z Granady 1:0, a připsali si tak druhou výhru v letošním ročníku. Jediný a rozhodující zásah obstaral již v první půli pohlednou patičkou Jörgen Strand Larsen, jenž posunul svůj celek minimálně do neděle ze sestupového pásma.

Domácí tak konečně po 12 kolech triumfovali a jako bonus udrželi i čisté konto, a to i přes vyloučení kapitána Iaga Aspase v závěru. Naopak Granada se propadla do ještě hlubší propasti, když v lize nevyhrála ani 14. zápas v řadě a potvrdila, že na Los Celestes neumí. V součtu s dnešním střetnutím je v posledních 16 duelech porazila pouze jedinkrát.

Bojem o holé přežití se dal před úvodním hvizdem nazvat střet hráčů z Viga a jejich protějšků z Andalusie. Domácí šli totiž do tohoto víkendu z první sestupové příčky a se 12zápasovým čekáním na ligovou výhru v zádech. Hosté se nacházeli ještě o pozici níže a na vítězství čekali pohříchu o jedno utkání déle. V předchozím kole je navíc potkala smutná událost, neboť domácí duel s Bilbaem přerušila smrt jednoho z jejich fanoušků. Pondělní dohrávka jim pak přinesla alespoň remízu, na kterou chtěli minimálně navázat.

Ambice hostů mohly utrpět značnou ránu ve 14. minutě, kdy Aspas vyslal centr přímo na hlavu Unaie Núňeze, ten však míč namířil těsně vedle levé tyče. Vedení na stranu domácích však nakonec zanedlouho překlopil Larsen, který patičkou po přihrávce Núňeze zakončil přímo doprostřed odkryté brány. Dánský mladík mohl v prvním poločase přidat i druhý gól, zpracování mu ale nevyšlo a míč skončil daleko od brány Andrého Ferreiry. Dominanci domácích chtěl proměnit v branku i Jonathan Bamba, jeho střelecký pokus z hranice velkého vápna však neprošel za záda gólmana Andalusanů.

Nazaríes do druhého dějství vstoupili s větší energií, odměnou jim mohl být gól po akci Bryana Zaragozy, který z levé strany hřiště vyslal střelu, tu však Vicente Guaita pohodlně schoval do svých rukavic. Lehkomyslným domácím to nestačilo a dál hosty pouštěli do střeleckých příležitostí, šance Lucase Boyého i Myrta Uzuniho si však místo v síti za pozorným gólmanem Celty nenašly. Vrásky na čele domácího trenéra Rafaela Beníteze ještě v závěru udělal Aspas, jenž nešetrně sešlápl achilovku utíkajícího protihráče a sudí jej nekompromisně poslal do sprch.

Duel celků bojujících o záchranu tak přinesl konec dlouhého čekání na výhru na straně domácí Celty. Ta se před Vánocemi naposledy představí 20. prosince, kdy venku vyzve Villarreal. Granada o den dříve přivítá Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele