1. kolo
13.08.2023 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

García přeměnil břevno ve zvonek štěstí. Osasuna vstoupila do ligy výhrou ve Vigu

Fotbalisté Celty Vigo nezvládli na domácím hřišti duel s Osasunou, když v úvodním kole LaLigy prohráli 0:2. Klíčový moment zápasu se odehrál na sklonku 24. minuty. Dobrý centr do vápna si nejprve našel vytáhlý chorvatský útočník Ante Budimir, ten však míč s přispěním brankáře nasměroval pouze do břevna a z následné dorážky vstřelil vítězný gól Rubén García. Osud týmu z Navarry měl na své kopačce ve druhém dějství kapitán Iago Aspas, ale jindy neomylný střelec ve své stoprocentní šanci selhal.

V Pamploně bylo během letní přestávky rušno nejen v rámci přestupového trhu, ale také na poli právním. Tamní klub se totiž odvolával proti vyloučení z pohárové Evropy, což nakonec dopadlo úspěchem, a Zrzci se tak mohli těšit na první evropské dobrodružství od roku 2007. Nejprve je však čekal duel proti Celtě, na kterou si mohli oprávněně věřit. V loňské sezoně s ní totiž doma remizovali a venku dokonce zvítězili. Hráči Viga však na poslední domácí ligový zápas vzpomínali v dobrém, neboť na konci minulého ročníku na Estadio Balaídos zdolali mistrovskou Barcelonu.

Los Celestes se snažili trend posledních vzájemných klání otočit ve svůj prospěch. Hned zkraje střetnutí mohl skóre otevřít Aspas. Dlouholetá stálice domácích však hlavou z dobré pozice vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi. A tak se dostal ke slovu tým z Pamplony. Hlavičku Budimira ještě dokázal Iván Villar zázračně vyrazit na břevno, ale na následnou dorážku Rubéna Garcíi už neměl nárok. O pár minut později se Rubén García postavil k přímému kopu a z ostrého úhlu podruhé málem nachytal brankáře domácích. Těsně před odchodem do šaten se do vápna šikovně prosmýkl Jörgen Strand Larsen, ale jeho přízemní střela k vyrovnání nevedla.

Naději na bodový zisk mohl bleděmodrým vykřesat v úvodu druhého dějství kapitán Aspas. Ten se dostal na penaltovém puntíku nikým nehlídaný k zakončení, ale ve stoprocentní gólové šanci opět netrefil zařízení a potvrdil, že tohle nebyl jeho zápas. V 74. minutě se skvělou individuální akcí prezentoval pravý bek hostí Rubén Peňa, ale svým projektilem orazítkoval pouze levou tyč. Ve správný čas na správném místě se však objevil Moi Gómez, který Peňův pokus dorazil bezpečně na místo určení.

Osasuna tedy potvrdila roli výše postaveného celku z minulé sezony a získala tři body. Jejím příštím soupeřem bude 19. srpna Bilbao, zatímco Celta ve stejný den zavítá na půdu Realu Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele