7. kolo
27.09.2023 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Cádiz - Rayo Vallecano (© AFP)

Nezkušený sudí rozzlobil Vallecano. Způsobený chaos rozhodčí léčil žlutými kartami

Duel sedmého kola LaLigy mezi domácím Cádizem a Vallecanem skončil remízou 0:0. Nejblíže k rozhodující trefě měl v závěru úvodního dějství hostující Sergio Camello, který podle všeho dovoleným způsobem dostal míč do sítě, radost mu však překazil nepochopitelný hvizd rozhodčího Francisca Josého Hernándeze Maesa. Sudí, jenž pískal svou první sezonu v nejvyšší španělské soutěži, působil ne zcela jistým dojmem také během celého zbytku duelu, když rozdal celkem 11 žlutých karet a také jednu červenou.

Z hlubin zoufalství a z pozice jednoho z hlavních adeptů na sestup kouč Sergio nakonec dovedl v minulém ročníku Cádiz k záchraně a zajistil mu čtvrté vystoupení v nejvyšší španělské soutěži v řadě. Letošní sezonu začala Žlutá ponorka poměrně solidně, jelikož po šesti odehraných kolech nasbírala osm bodů, přičemž se už stihla střetnout s řadou papírových favoritů. Rayo na tom bylo s výkony velice podobně a jedinou velkou kaňkou u něj zůstávala vysoká prohra s Atlétikem Madrid.

Již v šesté minutě si domácí Maxi Gómez vysloužil žlutou kartu za ostudnou simulaci, kterou si toužil vykoledovat pokutový kop. Piráti vstoupili do duelu lépe a od úvodní trefy je dělilo pouze několik málo centimetrů. Darwin Machís minul centrovaný míč, přičemž kdyby se mu podařilo jej trefit, tak by se vzhledem k bezprostřední blízkosti velmi pravděpodobně jednalo o prolomení bezbrankového stavu. Ještě před odchodem do šaten spatřili diváci velmi kontroverzní situaci. Hostující Camello se dostal až za obrannou linii Žluté ponorky, následně oběhl vybíhajícího brankáře a uklidil míč do odkryté sítě. Hlavní sudí však bezdůvodně celou situaci anuloval hvizdem do své píšťalky.

Po změně stran nebylo k vidění mnoho příležitostí. Oběma celkům scházela přesnost ve finální příhrávce nebo trochu štěstí, aby si vytvořily vyloženou šanci. Přesně tuto situaci vystihl protiútok dva na dva Raya několik málo minut po odehrané hodině hry. Isi Palazón sobecky upřednostnil střelu ze zhruba 30 metrů místo toho, aby zvolil konstruktivní řešení. Ani další pokus španělského záložníka ze 78. minuty nenašel nic jiného než vrchní řady tribun stadionu. O tři minuty později se Palazón konečně trefil do parametrů branky, domácí Conan Ledesma však předvedl zákrok večera. Abdul Mumin se rozhodl, že předběhne své spoluhráče do sprch. K tomu si pomohl vlídnými slovy na adresu hlavního sudí, který neváhal jej vyloučit.

Vyrovnané a velmi vypjaté utkání tak nakonec divákům vítěze nenabídlo. Cádiz sehraje další ligový zápas 1. října, kdy se střetne s Atlétikem Madrid, Rayo změří o den dříve síly s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele