38. kolo
25.05.2024 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Osasuna využila absencí Villarrealu k bodu, Sörlotha vyřadilo z boje o krále střelců zranění

Hráči Osasuny remizovali ve 38. kole LaLigy na domácím hřišti s Villarrealem 1:1. Tým z Pamplony se ujal vedení ve 30. minutě díky Antemu Budimirovi, jenž vstřelil již svůj 17. gól v sezoně. Zato hostující snajpr Alexander Sörloth, který usiloval o korunu pro krále střelců, si po čtvrthodině hry přivodil svalové zranění a musel střídat. Jeho náhradník José Luis Morales krátce po pauze díky nádherné přihrávce od Álexe Baeny vyrovnal, a jeho tým tak neokusil hořkost porážky počtvrté v řadě.

Villarreal svedl v minulém kole senzační přestřelku s Realem Madrid, ve které kraloval Sörloth, jenž při remíze 4:4 vsítil všechny branky svého celku. Norský kanonýr měl i tentokrát o motivaci postaráno, jelikož jej v boji o korunu krále střelců znovu předběhl Arťom Dovbyk. Žlutá ponorka přijela zakončit sezonu na hřiště Osasuny, která si v předchozím klání spravila náladu, když po šesti zaváháních v řadě porazila Atlético 4:1.

Od úvodu utkání byli diváci svědky trpělivé kombinační hry ze strany svěřenců trenéra Marcelina. Již od 17. minuty museli ale hráči ve žlutých dresech řešit nepříjemnost v podobě zranění své největší opory v útoku Sörlotha, který se po neúspěšném střeleckém pokusu chytil za zadní stehenní sval a záhy se odporoučel do kabin. Od této chvíle jako by se Villarreal trochu hledal a iniciativu začali pomalu přebírat domácí fotbalisté. Odměny se za svou zvýšenou aktivitu dočkali ve 30. minutě, kdy se po přízemním centru z pravé strany prosadil Budimir.

Po pauze se hráči Žluté ponorky mohutně hnali za vyrovnáním. V 52. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Yerson Mosquera, mířil ovšem jen do břevna. Stupňujícímu tlaku podlehla obrana Osasuny o pět minut později, kdy si za ni zaběhl střídající Morales, který si pohrál s gólmanem a v poklidu zakončoval do odkryté brány. Fotbalisté ve žlutých dresech se i nadále tlačili do útoku, jejich snažení jim ale další radost ve zbytku utkání nepřineslo.

Osasuna tak potvrdila povedené výkony z poslední doby remízou. Villarreal na druhé straně příliš spokojený být nemohl, neboť poprvé od sezony 2018/2019 zakončil ročník mimo elitní sedmičku.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele