19. kolo
04.01.2024 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Budimirův gól dostal po čase tříbodový punc. Almería se v první půlce sezony výhry nedočkala

Osasuna porazila v zápase 19. kola LaLigy na domácím stadionu trápící se Almeríi 1:0. Rozhodující zásah si připsal ve 27. minutě chorvatský útočník Ante Budimir, který ve vítězném utkání skóroval poprvé od října. Od té doby se autor již devíti ligových branek prosadil v dalších třech duelech, ani jednou to však k plnému bodovému zisku celku z Pamplony nevedlo. Hosté tak první polovinu sezony zakončili další porážkou a s nulou na kontě výher uzavírají tabulku španělské nejvyšší soutěže.

Fotbalistům Almeríe přišlo vánoční volno vhod, od startu sezony totiž nedokázali zvítězit v jediném ligovém utkání a nacházeli se na samém dně tabulky. I Osasuna se v předešlých týdnech trápila, o čemž svědčila jen jedna výhra z posledních osmi střetnutí. Nepříjemné výsledky tak chtěla napravit tříbodovým ziskem nad outsiderem, se kterým nepadla od roku 2015.

Zápas začal pro domácí velmi nepříjemně, jelikož již ve čtvrté minutě došlo k nedorozumění v jejich obraně a tým zachránil od inkasování až obětavý brankář Sergio Herrera. Na druhé straně se v obrovské šanci objevil zcela nehlídaný Alejandro Catena, svou hlavičku ovšem poslal těsně nad břevno.

Španělský stoper nevyužil příležitosti ani ve 25. minutě, kdy si vylámal zuby na skvěle vyběhnutém gólmanovi Luísi Maximianovi. O dvě minuty později už se ale Osasuna dočkala. Defenziva hostujícího celku zcela zapomněla na Budimira, jehož tvrdá střela ze středu šestnáctky zapadla do pravého dolního rohu.

Druhý poločas odstartoval José Manuel Arnáiz dalekonosnou ranou, tu však na poslední chvíli zneškodnil Maximiano, efektní dorážkou nůžkami neuspěl ani Budimir. Domácí chtěli přidat pojišťovací gól a nadále zůstávali aktivní. Dokázali si připravit množství šancí, ale trápili se v koncovce.

Podobný problém platil i pro outsidera zápasu, který toužil po vyrovnání, jenže přes organizovanou obranu soupeře to neměl vůbec snadné. Pět minut před koncem naopak mohl znovu inkasovat. Krásný pas si zpracoval v malém vápně Arnáiz, ale ani jeho zakončení se mezi tři tyče nevešlo.

Osasuna tak doma potvrdila roli favorita a získala tři body. Tým z Pamplony odehraje kvůli pohárovým povinnostem další ligový zápas až 21. ledna, kdy se střetne s Getafe. Almeriensistas změří 14. ledna síly s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele