10. kolo
20.10.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Fanoušci Osasuny konečně zažili radost z domácího vítězství, Granadu sestřelil Budimir

Osasuna porazila v 10. kole LaLigy hosty z Granady 2:0 a zapsala si první domácí vítězství v aktuálním ročníku. Ráz utkání určila již 11. minuta, kdy se Ante Budimir dostal sám před gólmana a nekompromisním zakončením otevřel skóre. Chorvatský útočník potvrdil pozici dlouholeté střelecké opory Zrzků také po změně stran druhým zásahem z penalty. Hosté tak nenavázali na zlepšující se výkony z minulých týdnů, přičemž před reprezentační pauzou obrali o body i dosud neporaženou Barcelonu, a nadále mají na kontě jedinou výhru.

Tým z Pamplony vstupoval do utkání s nelichotivou bilancí na domácím stadionu, kde se v letošním ročníku prozatím trápil a ani jednou nezvítězil. V pěti zápasech zde Los Rojillos dokonce vstřelili pouhé dvě branky a hned čtyřikrát odcházeli z trávníku jako poražený celek. Souboj s Granadou se tak jevil jako ideální příležitost, jak tuto sérii prolomit. Andalusané se totiž neradovali z výhry již šestkrát v řadě a v tabulce jim patřila předposlední příčka.

Fanoušci v Pamploně po svižném začátku utkání nemuseli na první branku čekat dlouho. Již v 11. minutě si na hraně ofsajdu našel hezkou přihrávku Budimir a pohotovým zakončením otevřel skóre. Hosté mohli vyrovnat po půlhodině hry, kdy se již sám před brankářem nacházel Lucas Boyé, skvělým zákrokem ovšem svůj tým podržel Sergio Herrera. Těsně před koncem poločasu hlavní rozhodčí nařídil penaltu pro Granadu, po následné konzultaci s asistentem u videa však svůj verdikt změnil.

Chvíli po návratu z kabin srazil v pokutovém území útočníka domácích André Ferreira. Sudí Mateo Busquets Ferrer nejdříve pokutový kop neodpískal, po konzultaci s videorozhodčím ovšem rozhodnutí přehodnotil a pokutový kop správně nařídil. K penaltovému puntíku se postavil Budimir a s jistotou přidal svou druhou branku v utkání. Chorvatský forvard mohl dovršit hattrick v 75. minutě, jeho slabou hlavičku nicméně bez problémů lapil Ferreira do svých rukavic. Následně se otřesného faulu dopustil Boyé a po dalším zásahu systému VAR obdržel od hlavního arbitra přímou červenou kartu.

Fotbalisté Osasuny tak prolomili prokletí na Estadio El Sadar a poprvé v sezoně zde zvítězili. V příštím kole se 29. října představí na půdě Realu Betis, zatímco Granada přivítá o den později Villarreal.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele