7. kolo
28.09.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Antoine Griezmann (© AFP)

Osasuna madridský komplex nezlomila. Griezmann se po derby veze na střelecké vlně

Atlético Madrid navázalo v sedmém kole LaLigy na úspěch v madridském derby a ze hřiště Osasuny si po výsledku 2:0 odvezlo všechny body. O rozhodující trefu se postaral ve 20. minutě dorážkou z takřka nulového úhlu Antoine Griezmann, který si po víkendovém souboji s Realem zapsal vítěznou branku v druhém utkání po sobě. Domácí byli zejména ve druhé půli aktivnějším celkem a téměř dokázali vyrovnat, zásahu Davida Garcíi však předcházel faul. Los Colchoneros tak potvrdili, že se jim proti týmu z Pamplony daří, když jej porazili už 11krát v řadě.

Hráči Atlétika byli na utkání skvěle naladění, jelikož o víkendu ovládli madridské derby, když porazili Bílý balet 3:1. Skvělým způsobem tak dali zapomenout na výbuch ve Valencii, kde padli rozdílem třídy. To také bylo jejich jediné větší zaváhání v aktuálním ročníku. Naopak Osasuna jich za sebou měla hned několik, což potvrzovala šňůra čtyř klání v řadě bez vítězství. Do karet jí nehrál ani fakt, že Los Colchoneros porazila naposledy v roce 2014.

Možná i vlivem nepříliš dobré aktuální formy se domácí zpočátku soustředili především na bránění. Přesto zahrozili jako první, když Lucas Torró nasměroval střelu jen pár desítek centimetrů vedle tyče. Ve 20. minutě se z úvodní trefy radovali hosté, když nejistého zákroku gólmana Aitora Fernándeze využil z úhlu dorážející Griezmann. Vyrovnanou partii poté mohl do gólové rovnováhy dostat Johan Mojica, tvrdou střelou téměř od brankové čáry ovšem napálil jen tyč.

Do druhého poločasu nastoupili hráči v červeném mnohem aktivněji, což se mohlo promítnout i do skóre, kdyby si Chimy Ávila lépe seřídil mířidla. O něco lépe pálil v 65. minutě z bezprostřední blízkosti Torró, včas proti němu ale vyběhl Jan Oblak. Hosté si nadále koledovali o inkasovaný gól, protože po změně stran v podstatě neopouštěli vlastní polovinu. To se jim nakonec vymstilo v 76. minutě, kdy si centr od rohového praporku našel David García a poslal balon do sítě. Osasunu však podobně jako s Barcelonou před třemi týdny nakonec o naději na zisk bodů obralo smolné rozhodnutí sudích, kteří si všimli předchozího faulu na Axela Witsela. Rozhozený celek z Pamplony následně z protiútoku definitivně poslal na kolena po kličce brankáři Rodrigo Riquelme. Zbytek utkání se nesl v klasicky španělském duchu, když si po emotivních potyčkách vysloužili červené karty Ávila a Álvaro Morata.

Atlético potvrdilo dominanci ve vzájemných duelech z posledních let a opět zvítězilo. Oba týmy sehrají další zápas 1. října. Los Colchoneros změří síly s Cádizem, Los Rojillos zavítají na hřiště Deportiva Alavés.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele