2. kolo
19.08.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Unai Simón (© AFP)

Pohádka bratří Williamsů. Bilbao i přes početní nevýhodu oslavilo vítězství v Pamploně

Athletic Club zvítězil ve druhém kole LaLigy na hřišti Osasuny 2:0. Baskický celek rozhodl utkání dvěma brankami ze samotného úvodu, přičemž u obou asistoval mladík Nico Williams a adresátem první přesné přihrávky byl jeho bratr Iňaki. Hosty pak do problémů dostal svým zbytečným vyloučením po potyčce se soupeřem Oihan Sancet, ale Los Rojillos asi půlhodinovou početní převahu využít nedokázali.

Bilbao nemělo příliš štěstí na los úvodního zápasu sezony, když na domácí půdě přivítalo Real Madrid. I přes sympatický výkon s ním padlo 0:2, což chtělo napravit proti Osasuně. Ta měla o poznání lepší vstup do ligového ročníku, když na hřišti Celty Vigo vyhrála bez inkasované branky. Baskové však měli svému soupeři co vracet, jelikož s ním v loňské sezoně vypadli v semifinále Copa del Rey a i v lize je ani jednou ze dvou vzájemných duelů nedokázali porazit.

Už v 11. minutě zapracovala bratrská souhra na straně hostujícího Bilbaa. Nico Williams poslal krásný centr do pokutového území, který našel právě Iňakiho, jenž stehnem dostal míč za záda brankáře Aitora Fernándeze. Na další branku nenechali hráči Los Leones fanoušky čekat dlouho. Obranou opět protancoval rodák z Pamplony Nico Williams, jehož prudkou nahrávku dokázal zužitkovat Gorka Guruzeta. Zdramatizovat první dějství měl Rubén García, ale ránu z halfvoleje napálil do Unaie Simóna. Ve 34. minutě pak musel vinou zranění vystřídat kapitán Rojiblancos Oscar De Marcos. V nastaveném čase si našel centr Johan Mojica, jenže ve stoprocentní tutovce totálně selhal a z bezprostřední blízkosti poslal míč nad branku.

Další příležitost na kontaktní gól měl David García, ovšem jeho hlavičku z prostoru u zadní tyče zlikvidoval Simón. Pro Bilbao ale přišla smutná zpráva. Po potyčce mezi Sancetem a Davidem Garcíou oba obdrželi žlutou kartu, jenže pro prvního jmenovaného šlo o druhou v tomto utkání, takže hosté dohrávali půl hodiny v 10 hráčích. Ti ale podali skvělý defenzivní výkon a společně se skvělým Simónem uhájili čisté konto. V poslední nastavené minutě se nakonec ještě jednou červenalo. Do sprch šel Chimmy Ávila.

Bilbao tak dokázalo napravit porážku z prvního kola a získalo plný počet bodů. Oba celky čeká další zápas 27. srpna. Osasuna se utká s Valencií, Baskové poté změří síly na domácí půdě s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele