8. kolo
01.10.2023 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

V Madridu došlo k přestřelce Jihoameričanů. Famózní obrat Atlétika řídila argentinská legie

Atlético Madrid zvrátilo nepříznivý vývoj duelu osmého kola LaLigy proti Cádizu, který na svém hřišti nakonec udolalo 3:2. Skvělý start hostů demonstrovaný dvěma trefami rozjel Lucas Pires, jenž se stal prvním Brazilcem, který ve 21. století skóroval v dresu "Žluté ponorky". Po odehrané půlhodině však převzali iniciativu argentinští hráči v dresu Rojiblancos, konkrétně pak Nahuel Molina a dvougólový Ángel Correa, jejichž zásahy přinesly domácímu týmu první úspěšný obrat dvoubrankového manka od ledna roku 2022, kdy se mu totéž podařilo v zápase proti Valencii.

Svěřenci Diega Simeoneho vstupovali do večerního utkání proti Cádizu ve skvělé náladě. Na fantastickou výhru v madridském derby totiž navázali dalšími třemi body v Pamploně, kde porazili Osasunu 2:0. Tentokrát přivítali na svém hřišti Cádiz, který byl od startu letošní sezony velice nevyzpytatelným. V historii soutěžních duelů však "Žlutá ponorka" porazila Los Rojiblancos pouze jednou.

"Atléti" mohli jít do vedení už ve třetí minutě. Po rychlé kombinaci z první zakončovala hvězda francouzské reprezentace Antoine Griezmann, ten však jen orazítkoval pravou tyč hostující brány. Šikovný útočník se probil do vápna soupeře i o chvilku později, tentokrát jeho zakončení z bezprostřední blízkosti vyrazil brankář. Jako první ale udeřil Cádiz.

Fandy "Pirátů" rozjásal Lucas Pires pohotovým zakončením do odkryté části brány, a stal se tak nejmladším hráčem, který za Cádiz v tomto tisíciletí skóroval v nejvyšší soutěži. Aby toho pro Simeoneho družinu nebylo málo, svůj první gól v sezoně ve 27. minutě vstřelil z hranice pokutového území Roger Martí. Pruhované zanedlouho vrátil do hry přesnou hlavičkou po skvělém náběhu Correa.

Colchoneros nastoupili do druhé půle hned vyrovnávací brankou. Míč se totiž v pokutovém území odrazil k Argentinci Molinovi, jenž ho vší silou napálil do jednoho z obránců, od něhož se odrazil až za brankovou čáru. V 66. minutě našel střelce první branky před prázdnou bránou Saúl Ňíguez a hbitý útočník jednoduchou úlohu splnil dle očekávání. Další přesný zásah mohl přidat Griezmann, z voleje však těsně minul. I přes snahu Indiánů otočku ještě vyšperkovat už se ale další trefy diváci v Madridu nedočkali.

"Atléti" tak navázali na dobrou formu a před vlastními fanoušky si připsali třetí vítězství v řadě. V dalším kole se 8. října střetnou s Realem Sociedad, Žlutá ponorka vyzve o den dříve Gironu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele