11. kolo
29.10.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Oslavující Álex Berenguer (© AFP)

Splněný úkol jedničkáře de Marcose pomohl Bilbau k bodu. Obrana Valencie na konci propadla

Hráči Bilbaa remizovali v 11. kole LaLigy s Valencií 2:2, čímž si udrželi pozici na příčkách zajišťující účast v pohárech. Domácí na tom však mohli být ještě lépe, jelikož šli v první půli do vedení zásluhou Óscara de Marcose, jenž dorovnal své střelecké maximum z posledních devíti let, když s výjimkou sezony 2019/2020 vsítil v ročníku vždy jen jednu ligovou branku. Po pauze však dvojice Fran Pérez a Hugo Duro zařídila obrat Netopýrů, na který dokázal odpovědět už pouze Álex Berenguer.

Mužstvo z Bilbaa v předchozím utkání dlouho odolávalo ofenzivě Barcelony, když prohrálo až kvůli brance z 80. minuty, kterou vstřelil debutant mezi dospělými Marc Guiu. I přes tuto ztrátu však patřila Baskům šestá příčka, jež zaručuje účast v Evropě. Na tuto metu si ovšem brousila zuby také Valencia. Ta zažívala mnohem povedenější sezonu než loni, kdy zůstala jen dva body nad pásmem sestupu.

A byli to právě Netopýři, kteří se ve 13. minutě dostali jako první k velké příležitosti. Na přízemní centr letící skrz vápno si naběhl Selim Amallah, avšak jeho střelu k tyči na poslední chvíli vykopl jeden z obránců domácích. Na druhé straně vyslal povedenou dělovku z dálky Iňaki Williams, ale ještě lepším zákrokem se blýskl Giorgi Mamardashvili. Tento minisouboj se opakoval i po chvíli, kdy brankář střelce vychytal také z blízkosti. Proti de Marcosovi si ovšem gólman nevedl tak dobře, když za svá záda propustil pokus z úhlu. V závěru poločasu měl Amallah další dobrý náběh, nicméně Unai Simón balon vyrazil.

Úvod druhé půle nevedl ke střeleckým příležitostem, v klidném tempu se ale také nehrálo, neboť se na obou stranách strhla série faulů, jež vedla i k několika ošetřováním. Až v 60. minutě zahrozil Oihan Sancet, který se opřel do voleje z hranice vápna. Mamardashvili pumelici vyrazil dalším povedeným zákrokem. Na druhé straně překvapil celou obranu Pérez, když si naběhl na průnikovou přihrávku Dura a zakončil přesně k tyči. Po chvíli se role vyměnily, když autor vyrovnávací trefy tentokrát svému kolegovi asistoval. Lvi se nevzdali a hnali se za srovnáním. Tvrdou hlavičku Iňakiho Williamse zlikvidoval dalším zákrokem gólman Netopýrů. V nastavení ovšem skvělý náběh předvedl Berenguer a lehkou tečí zajistil domácím bod.

Zápas tak skončil smírně. Další duel čeká Athletic Club 5. listopadu na hřišti Villarrealu, Valencia se ve stejný den střetne s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele