3. kolo
27.08.2023 21:30 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Radost hráčů Athletic Clubu (© AFP)

Vesga ukázal nervy ze železa. Athletic Club předvedl geniální otočku ještě v prvním poločase

Hráči Athletiku Bilbao porazili ve třetím kole španělské LaLigy Betis Sevilla 4:2. Přestože v utkání rychle prohrávali o dva góly, dokázali se i díky dvěma proměněným penaltám v podání Mikela Vesgy vrátit zpět do zápasu a jeho průběh ještě do konce prvního dějství překlopit zásluhou Gorky Guruzety na svou stranu. Rojiblancos se tak posunuli na páté místo neúplné tabulky, zatímco tým z Andalusie musel zkousnout první neúspěch v sezoně.

Celku vyznávajícímu zelené a bílé barvy se na úvod nové sezony podařilo získat dva cenné výsledky proti silným soupeřům. Nejprve gólem Williana Josého z nastaveného času vyloupil půdu Villarrealu a následně v opatrném duelu s Atlétikem Madrid získal bezbrankovou remízu. Právě brazilský útočník měl velkou motivaci také v tomto střetnutí, neboť strávil několik let v konkurenčním baskickém klubu ze San Sebastiánu. Bilbao šlo do utkání posilněné poklidnou výhrou nad Osasunou, kterou zajistila především bezchybná spolupráce bratří Williamsů.

Domácí, kteří byli před zápasem považováni za mírného favorita, překvapivě inkasovali z prvního útoku již ve druhé minutě. Ayoze Pérez nadvakrát propasíroval míč na levou stranu, kde se nacházel volný Willian José. Ten se s ničím nerozpakoval a balon napálil nechytatelně pod horní tyč. Druhý zásah z kopaček hráčů v bílo-zelených dresech přišel v 10. minutě po přesné střele Isca k levé tyči. Snížení mohlo přijít krátce nato, když se nenápadný hlavičkový pokus Daniho Viviana snesl až na břevno. Ve 30. minutě byla po dlouhém zkoumání u videa přiřknuta penalta baskickému celku. Pokutový kop bezpečně proměnil Vesga. Vyrovnání měl na noze Iker Muniain, který svým povedeným projektilem orazítkoval levou tyč. Srovnání přišlo ve 45. minutě a opět u toho byl Vesga, jenž podruhé úspěšně zacílil z penaltového puntíku. Otočku ve skóre zařídil těsně před koncem dlouhého nastavení přesnou trefou pod břevno Guruzeta.

Tempo hry se v porovnání s prvním poločasem výrazně zklidnilo, což způsobilo úbytek nebezpečných pokusů na obou stranách. Změnit se to pokusil v 64. minutě Guruzeta, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti zamířila do náruče Ruie Silvy. Triumf baskického celku stvrdil čtvrtým zásahem střídající Unai Gómez, který doklepl balon do odkryté brány po rychlém brejku.

Bilbao tedy svému soupeři oplatilo jarní domácí porážku a bralo tři body. Jeho posledním soupeřem před reprezentační pauzou bude 3. září Mallorca. Betis se již o den dříve utká s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele