15. kolo
02.12.2023 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Iñaki Williams a Nico Williams (© AFP)

V Bilbau se zkraje prosince připomněli bratři Williamsové. Athletic své fanoušky opět nezklamal

Athletic vyhrál v 15. kole LaLigy nad Rayem jednoznačně 4:0, a zůstalo tak v tabulce na dostřel gigantům. Vysoké vítězství odstartoval ve 23. minutě rozhodující brankou Gorka Guruzeta, jenž se neuznaným zásahem chvíli předtím nenechal odradit. Domácí si kromě pohodlného tříbodového zisku nadělili také pojistku nadějného odchovance Nica Williamse, jenž se zkraje prosince upsal Baskům až do roku 2027. Ten se navíc stejně jako jeho bratr Iňaki Williams zapsal do kolonky úspěšných střelců. Athletic zároveň potěšil vlastní fanoušky již sedmou domácí neprohrou v řadě, v nichž navíc udržel průměr přes tři vstřelené góly na utkání.

Ještě v minulém ročníku by pravděpodobně byli Baskové po tom, co si ze hřiště Girony odvezli bod, zklamaní. Tentokrát ale připravili v té době prvnímu týmu tabulky jeho teprve třetí letošní ztrátu, což pochvalným komentářem na účet svých spoluhráčů kvitoval jediný střelec Athletiku Iňaki Williams. Větší šanci mohli domácí cítit proti Vallecanu, tomu ale zatím venkovní duely seděly. Rayo v nich získalo hned tři ze svých čtyř triumfů.

Hosté ale od začátku pouze odráželi útočné vpády soupeře, přičemž jeden z nich po špatné rozehrávce Alfonsa Espina dokonce skončil gólem. Chybu zkušeného obránce z Uruguaye však zastřel videorozhodčí, jenž odhalil ofsajd. Baskové se tak z úvodního zásahu radovali ve 23. minutě, kdy z přesně naservírované přihrávky do běhu skóroval Guruzeta. O závar v defenzivní řadě Athleticu se postaral jen Pathé Ciss, po slibném průniku z křídla však poslal balon na tribuny.

Krátce po návratu ze šaten spadl domácím do klína další gól, když si centr Iňakiho Williamse srazil do vlastní sítě smolař Espina. Rodák z Bilbaa reprezentující Ghanu se sám prosadil po hodině hry, když precizní kolmici od Guruzety z levého křídla poslal po zemi nechytatelně k tyči. Chvíli nato se připomněl i jeho bratr Nico Williams, jenž po průniku z levého křídla zamířil přesně na vzdálenější tyč. Rayo působilo v závěru odevzdaně a nechalo soupeře dohrát duel s míčem na kopačkách.

Athletic tedy dovedl utkání do vítězného konce a vyvinul další tlak na nejlepší čtyřku. Baskové se po pohárové vsuvce vrátí na ligová kolbiště 10. prosince, kdy se představí na hřišti Granady. Vallecano o den později přivítá Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele