15. kolo
31.12.2022 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Samuel Chukwueze (© AFP)

Villarreal minutu před koncem otočil utkání s Valencií

Villarreal začal větší část LaLigy lépe než Valencia, byť to dlouho vypadalo na remízu. Až minutu před koncem se prosadil střídající obránce Juan Foyth, který přesnou hlavičkou zajistil Žluté ponorce tři body.

Derby mezi Villarrealem a Valencií je vždycky hodně pikantní záležitost a na tom dnešním zápase bylo ještě zajímavější, že oba týmy od sebe v tabulce dělily jen pouhé dva body. V mírně lepší pozici se nacházel domácí Villarreal, který na Estadio de la Cerámica uvítal Valencii s vědomím, že má v tomto roce perfektní obranu. Dostala až do dnešního duelu jen pouhých deset branek! Před Valencií proto stál hodně náročný oříšek.

Už první minuty ukázaly, že se Villarreal nebude spoléhat jen a pouze na obranu, protože do utkání vlétla Žlutá ponorka velmi sebevědomě. Psala se teprve první minuta, když domácí využili špatného postavení Valencie, Álex Baena naservíroval míč před prakticky prázdnou bránu a ke svému vzteku sledoval, jak kanonýr Gerard Moreno ze dvou kroků pálí absolutně vedle!

Svou šanci si připravili i Los Che, konkrétně v 18. minutě. Obránce José Gayá totiž vymyslel krásný pas za obranu na nabíhajícího Edinsona Cavaniho, který svou hlavou vyzkoušel pouze reflexy výborného Pepeho Reiny! Zkušený Španěl ale přesto krátce poté kapituloval. Samuel Lino vypálil tvrdou ránu, kterou dokázal brankář Reina vyrazit zpátky na penaltu. Tam se ale jakoby náhodou pohyboval právě Cavani, který nádhernou ranou poslal Netopýry do vedení!

Villarreal nicméně přidal na aktivitě a obranu Valencie zatížil víc, než bylo zdrávo. Pinova rána se ještě neujala, hlavička Chukwuezeho rovněž, ale přesně ve 45. minutě si Samuel Chukwueze stáhl ze vzduchu dlouhý míč od Morena a napálil ho mimo dosah Mamardašviliho! A zdálo se, že to na delší dobu je všechno - ani jeden tým nedokázal překonat obranný val soupeře.

Až když se zdálo, že si oba týmy body rozdělí rovným dílem, se skóre změnilo. Minutu před koncem zavládla ve Villarrealu obrovská radost, protože střídající Juan Foyth vyskočil nejvýš a míč od rohového kopu uklidil přímo k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele