6. kolo
18.09.2022 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oliver Torres (© AFP)

Villarreal remizoval se Sevillou

Asi očekávanou remízou skončil duel dvou pohárových účastníků Villarrealu a Sevilly. Hosté se prosadili hned z kraje zápasu díky brance Ólivera Torrese, ale po změně stran vyrovnal na konečných 1:1 Álex Baena. V závěru měl Villarreal i další šance, ale skóre se nezměnilo.

Sevilla začala na Ciutat de Valéncia lépe a už po osmi minutách se ujala vedení. Ještě než Óliver Torres rozvlnil síť, zahodil první šanci Jordán, když se mu do cesty vrhl Parejo. Hned vzápětí poslal přihrávku Isco a Óliver Torres rovnou z první uklidil balón k tyči. Na tahu byl Villarreal a jeho první velká šance přišla po spolupráci Chukwuezeho s Lo Celsem, při kterém prvně jmenovaný přihrával a druhému vůbec nesedla střela.

Ve 27. minutě zase zakroutil balón do břevna Parejo a už v závěru prvního poločasu to v ochozech zahučelo po střele Jacksona. Žlutá ponorka měla dobré šance, avšak s jejich proměňováním to bylo výrazně horší.

Unai Emery se rozhodl o přestávce nestřídat, nicméně jeho protějšek Julen Lopetegui udělal hned dvě změny a to se mu příliš nevyplatilo. V 51. minutě totiž vyrovnal na 1:1 Álex Baena. Měl přitom kus štěstí, protože přihrávku Coquelina zasáhl na poslední chvíli a náhradního brankáře Dmitroviće překonal na dvakrát.

Villarreal byl po vyrovnání při chuti ale samozřejmě si musel dávat pozor. Po hlavičce Isca o pár minut později to v ochozech jenom zahučelo. V 69. minutě střílel těsně vedle i Jesús Navas. Utkání bylo otevřené až do samotného konce a vítězství mohl na svojí stranu strhnout jak Villarreal, tak i Sevilla.

Deset minut před koncem musel VAR řešit penaltovou situaci po zákroku Tellese na Pina, ovšem Villarreal měl nakonec smůlu, protože celé akci předcházel ofsajd, což pořádně rozzlobilo trenéra Emeryho. Rozhodující branka nepadla ani v nastavení, přestože k ní měla Žlutá ponorka velice blízko. José Luis Morales však ve dvou šancí na Dmitroviće nevyzrál. Utkání dvou pohárových zástupců Villarrealu se Sevillou skončilo smírem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele