34. kolo
13.05.2023 18:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal rozstřílel Basky a pojistil si páté místo

Šestigólové představení bylo k vidění na Estadio de la Cerámica, z toho pětkrát lovil ze své sítě brankář Unai Simón. Athletic na domácí vůbec nestačil a zkomplikoval si tím cestu do evropských pohárů. Hned dvakrát pokořili hostujícího brankáře Nicolas Jackson a Alejandro Baena. Jednu branku si hosté vstřelili sami.

Bylo to ofenzivně laděné utkání a jen první poločas nabídl nespočet zajímavých okamžiků na obou stranách. Už v 7. minutě měli velkou příležitost hosté, ale Iňaki Williams zakončoval z malého vápna těsně vedle vzdálenější tyče. O pět minut později měl velkou šanci i Villarreal a hlavičku Pina vyrazil Simón na břevno. Ani třetí vyložená šance neskončila brankou a akci bratří Williamsů skvěle vychytal Reina.

Úvodní patnáctiminutovka přinesla divočinu v podobě tří vyložených šancí, ovšem zatím žádný gól. To se mělo změnit ve 24. minutě. Žlutá ponorka měla k dispozici volný přímý kop a po fantastické ráně Alejandra Baeny se Simón jen ohlédl. Villarreal se ujal vedení a až do konce ho nepustil.

I po první brance se hrálo ve vysokém tempu a o několik minut později vstřelili domácí druhý gól. Ránu z hranice šestnáctky hosté tečovali k nohám Nicolase Jacksona a Simón na jeho bezprostřední střelu už nemohl reagovat - 2:0. Iñaki Williams o pouhé čtyři minuty později vstřelil kontaktní gól, ovšem radost byla zbytečná, protože se mával ofsajd. Baskové se kontaktní branky přeci jen dočkali až před koncem. V nastaveném čase prvního poločasu byla nařízena penalta a Oihan Sancet jí razantní střelou proměnil.

Atraktivní podívaná pokračovala i po změně stran a v 50. minutě odskočili domácí opět na rozdíl dvou branek. Pina po průnikové přihrávce stihl těsně před brankářem posunout balón do prava a tam Nicolas Jackson bez problému trefil odkrytou klec - 3:1.

Athletic byl následně nucen více otevírat hru a Villarreal toho dokázal využívat. Po hodině hry už bylo skóre pro Athletic hodně kruté, protože čtvrtou branku si vstřelil sám nešťastník Aitor Paredes. O výsledku už bylo rozhodnuto, nikoliv však o konečné podobě skóre. Tým z Bilbaa se i za tohoto stavu sympaticky nevzdával, ale nebylo mu přáno. Deset minut před koncem nepřekonal domácí obranu Guruzeta a místo snížení přišlo v závěrečné minutě poslední navýšení. Nákop za obranu si převzal Alejandro Baena a Simón inkasoval po páté. Mimochodem pro Baenu to byla rovněž druhá branka v zápase. Žlutá ponorka hosty z Bilbaa deklasovala a upevnila si pátou příčku. Naopak Athletic je osmý, což v tuto chvíli znamená absenci evropských pohárů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele