6. kolo
17.09.2022 18:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Marcos André (© AFP)

Valencia využila početní převahu a Celtu zdolala o tři góly

Veledůležité tři body získala do tabulky Valencia. V domácím prostředí stadionu Mestalla přehrála 3:0 Celtu Vigo, když první branku vstřelila v prvním poločase a ve druhém využila početní převahu po vyloučení Cerviho. Mezi střelce se zapsali Samu Castillejo, Marcos André a André Almeida.

Celta chtěla Valencii hned v úvodu zaskočit a ve třetí minutě si zkoušel vymodlit pokutový kop Larsen. Pádu však viditelně přidal a sudí González pro to neměl pochopení. Také druhý výrazný okamžik prvního poločasu měli na svědomí hosté. Přímý kop Aspase pořádně protáhl Mamardašviliho, a skóre se tak prozatím neměnilo.

Až poté začala hrozit i Valencia, na malém vápně se dostal k balónu Diakhaby a Marchesínovi pomohla tyčka. Ve 37. minutě už Los Che vedli. Lino zatáhl balón do šestnáctky a přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Samu Castilleja! Někdejší ofenzivní hráč Villarrealu nebo AC Milán nezaváhal.

Valencia vedla po prvním poločase 1:0 a krátce po změně stran se snažila náskok zvýšit. Lino se po kontaktu s Aideem skácel v pokutovém území, ale stejně jako před ním Larsen pádu hodně přidal a nakonec si i vysloužil žlutou kartu za simulování.

Klíčový moment celého zápasu přišel přesně po hodině hry. Cervi zcela nesmyslně dojel Correiu a rozhodčí okamžitě vytasil červenou kartu. Celta Vigo šla do oslabení a to pro ní znamenalo zásadní komplikaci. I v početní nevýhodě si však dokázala vytvořit šanci na vyrovnání, ale Larsenovu prudkou hlavičku vytěsnil Mamardašvili.

Valencia se mohla definitivně uklidnit až pár minut před koncem, kdy se balón v pokutovém území odrazil k Marcosi Andrému a ten nekompromisní ranou zvýšil na 2:0. To už byla pro Celtu konečná a utkání se ve zbytku jenom dohrávalo. V nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu André Almeida, jemuž přiklepl balón Guillamón a Marchesín neměl nárok. Valencia díky třem bodům poskočila do první poloviny tabulky. Celta zaznamenala druhou venkovní porážku v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele