24. kolo
04.03.2023 16:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

José Luis Morales (© AFP)

Almeríi v závěru došly síly a dalšího favorita o body neobrala. Villarreal zachránil Moreno

Villarreal porazil ve 24. kole LaLigy statečně vzdorující Almeríi 2:0. Dlouho se zdálo, že klub z Andalusie po senzační výhře nad Barcelonou z minulého kola obere o body na vlastním hřišti dalšího favorita, ale místy až drtivou převahu Žluté ponorky dokázal v 76. minutě přetavit ve vítěznou trefu střídající Gerard Moreno. Hosté navíc prodloužili dlouhou sérii bez porážky s Rojiblancos trvající již 12 soutěžních duelů.

Hráči Villarrealu v minulém kole proti Getafe brzy inkasovali a blížili se už páté ligové porážce v řadě. Tu však nakonec gólem a asistencí odmítl Samuel Chukwueze. Tři body zapsala také Almería, když se jí povedl jeden z největších úspěchů sezony. V domácím utkání, v nichž patřila k nejlepším týmům celé soutěže, totiž skolila Barcelonu. Andaluský celek tak nabyl sebevědomí, které mu mělo pomoci potopit Žlutou ponorku.

Již v páté minutě ohrozil bránu hostů Léo Baptistao, jenž však nedokázal usměrnit přízemní centr do malého vápna mezi tři tyče. Pak už převzali otěže utkání hráči Villarrealu. Převahu v držení míče mohl přetavit v úvodní branku Ramón Terrats, ale jeho přízemní pokus dokázal vyrazit Fernando Martínez. Zkušeného brankáře nepřekonal ve 21. minutě ani razantně hlavičkující Juan Foyth. Fotbalisté ve žlutých dresech na trávníku dominovali celou první půli, jenže další gólovou příležitost si nevypracovali.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil. Tlak Žluté ponorky se pokusil v 52. minutě využít Yéremy Pino, ale jeho samostatný únik výborným zákrokem zastavil Diego Mariňo. Čerstvá posila domácích, která v bráně po přestávce nahradila zraněného Martíneze, se při svém debutu v novém angažmá zaskvěla také proti přízemní ráně Josého Luise Moralese. Rozhodující moment přišel až v závěrečné čtvrthodině, kdy se po několika minutách na hřišti prosadil Gerard Moreno. Zkušený kanonýr povedenou střelou na zadní tyč nedal Mariňovi šanci a vystřelil Villarrealu tři body. Ty ještě v 88. minutě pojistil třetí trefou v řadě Morales.

Almería tak domácí sílu nepotvrdila a nezískala ani bod. V příštím kole se 12. března představí na půdě Sevilly, Villarreal tentýž den přivítá Betis.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele