3. kolo
27.08.2022 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavící hráči Almeríe (© AFP)

Další šok pro Sevillu, z Almeríe se vrací s nepořízenou

Katastrofální vstup do sezony prožívá Sevilla a nenapravila to ani v sobotu večer, když prohrála na půdě Almeríe 1:2. Přitom Andalusané v zápase vedli, ale ještě do poločasu vyrovnal Ramazani a po změně stran vsítil vítěznou branku Sadiq.

Pro příznivce Rojiblancos je další porážka velkým zklamáním a těžko říci nakolik bude pozice Julena Lopeteguiho ještě pevná. Sevilla byla v Almeríi jednoznačným favoritem a měla odčinit předchozí dva neúspěchy.

Sevilla byla od první minuty výrazně aktivnější a prakticky nepůjčovala Almeríi balón. To všechno pak vygradovalo v obrovskou šanci v 18. minutě, kterou Lamela po přihrávce Mira zazdil. Skvěle přitom zasáhl brankář Fernando. Ve 31. minutě už se mohli Lopeteguiho svěřenci radovat. Alex Telles poslal do vápna precizní centr a Óliver Torres hlavičkou k tyči zařídil Seville vedení.

Pokud by snad Sevilla přidala ještě další gól, dost možná by dovedla utkání do vítězného konce. Scénář byl ale jiný. Lamela si ve 39. minutě vylámal zuby na Fernandovi a za další tři minuty Almería vyrovnala. Largie Ramazani se dostal za hostující obranu a křižnou ranou překonal i Bounoua.

Almería ještě oživila hru poločasovým střídáním a krátce po změně stran sahala po obrátce. Přízemní pokus Robertoneho zneškodnil Bounou. V 54. minutě zase minul branku Sadiq a vůbec ho to nemuselo mrzet, protože o chvíli později to byl on, kdo strhl vedení na stranu Almeríe. Umar Sadiq se na zadní tyči položil do stříleného centru a dal na 2:1.

Na odpověď měla Sevilla ještě spoustu času, ale do její hry se vkradla křeč. Čtvrthodinu před koncem měl na kopačce pojistku Ramazani, ale Bounou ještě udržel naděje Andalusanů nad vodou. V závěru si hosté sice vytvořili tlak, ale z něho nic zásadního nevzešlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Tip: 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele