35. kolo
20.05.2023 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lázaro (© AFP)

Almería díky Lázarově hattricku uniká sestupu

Nesmírně důležitého vítězství nad Mallorcou dosáhli hráči Almeríe. Rojiblancos díky tomu tři kola před koncem unikají sestupu, byť samozřejmě rozhodnuto ještě není. Hlavní hvězdou utkání byl brazilský útočník Lázaro, který vsítil hattrick.

Domácí kanonýr spustil palbu přesně po dvanácti minutách, když se zjevil za obranou Bermellones a zakončením do prázdné branky poslal Almeríu do vedení. Byl to důležitý okamžik, protože domácí se uklidnili a dál mohli udávat tempo. Mallorca na inkasovanou branku nedokázala odpovědět a naopak před koncem poločasu inkasovala podruhé. Lázaro stál na hranici šestnáctky, když k němu doputoval odražený balón, a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

Lázarova one man show pokračovala i po změně stran a hned zkraje pelášil Brazilec sám na branku, aby trestuhodně přestřelil. Moc ho to mrzet nemuselo, protože v 58. minutě už byl hattrick na světě. Luis Suárez odvedl na pravé straně hřiště dobrou práci a Lázarovi pak stačilo zužitkovat jeho nízký centr.

Třetí gól znamenal pro Mallorcu konec, i když do konce zápasu ještě zbývalo dost času. Až v 79. minutě přišla první větší šance Bermellones a dokonce z ní padl gól, jenomže všechno to bylo z ofsajdu. Síť už nerozvlnila ani Almería, utkání tak skončilo jasným výsledkem 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele