12. kolo
29.10.2022 14:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Slavící hráči Almeríe (© AFP)

Almería si polepší, Celtu zneškodnila třemi góly

V souboji dvou týmů z dolní poloviny tabulky se raduje Almería. Domácí zvítězili zaslouženě 3:1 a poskočili na třinácté místo. Pro Celtu Vigo se utkání výrazně zkomplikovalo ve 32. minutě vyloučením záložníka Veigy.

Do té doby totiž Celta Vigo vedla. Hosté měli povedený vstup do zápasu a ve 25. minutě to byl právě Gabriel Veiga, kdo načal střelecký účet utkání a poslal hosty do vedení. Byla to krásná branka, Veiga se totiž za vápnem z kroku opřel do balónu, který se s pomocí břevna ocitl v brance. Veiga se mohl stát hrdinou, ale stal se psancem. O pár minut později totiž šlápl Robertonemu na kotník a sudí neměl jinou možnost, než hostujícího záložníka vyloučit.

Tím nastaly komplikace a Almería toho dokázala využít. Do poločasu se ještě skóre neměnilo, ale krátce po změně stran už ano. Baptistão našel ve skluzu zpětnou přihrávkou Lázara a ten srovnal na 1:1.

Almería okamžitě ožila a Celta Vigo se ocitla pod drtivým tlakem. Ten také neustála a přesně po hodině hry byl dokonán obrat. César de la Hoz se za pokutovým územím opřel do balónu a Marchesín nestačil zareagovat.

Tím se utkání mohlo dostat pod domácí kontrolu, nicméně Celta i v oslabení vycenila zuby. Akiemeho zákrok v pokutovém území zůstal bez povšimnutí a chvíli na to si Beltrán neporadil ve velké šanci sám před brankářem.

Penaltu chtěli i domácí po zákroku Cerviho na Akiemeho. Hlavní sudí jí sice původně odpískal, ale VAR systém jeho verdikt přehodnotil a nakonec se skutečně penalta nekopala. Celta byla ve hře o vyrovnání až do závěrečných minut. Teprve v dlouhém nastavení vstřelil třetí gól domácích Íñigo Eguaras a tím udělal za zápasem tečku. Pochvalu přitom zasloužil nahrávající Sousa.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele