30. kolo
22.04.2023 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Óscar de Marcos (© AFP)

Athletic vyhrál v Almeríi 2:1

Athletic Club veze z Almeríe všechny body a zároveň po třetí výhře v řadě zůstává v kontaktu s evropskými poháry i Ligou mistrů. Baskové vstřelili rychlý gól a ve druhém poločase navýšili vedení. Almería stihla v nastavení jen korigovat, ale na body nedosáhla.

Almería se tak dostává pod velký tlak a ve zbývajících osmi zápasech bude bojovat o přežití v nejvyšší soutěži. Proti Athleticu chtěla začít aktivně, ale stal se přesný opak a rychle inkasovaná branka udála ráz zápasu.

V 9. minutě dostal možnost zakončit v šestnáctce Nico Williams a nepříliš razantní střelou se štěstím překonal Fernanda Martíneze, který si určitě branku za rámeček nedá. Špatný začátek hru Almeríe ovlivnil a ve 24. minutě byl jen kousek od zvýšení Sancet, který ve vyložené šanci těsně přestřelil.

Domácí zůstávali ve hře o body, ale potřebovali přidat. Naopak Athletic byl i po změně stran aktivní a Iňigo Martínez trefil hlavou brankovou konstrukci. Při Almeríi stálo štěstí, ale nebylo to na dlouho. O chvíli později už se ve vápně prosadil Óscar de Marcos a na penaltě trefil balón přesně k tyči. Definitivní jistotu mohl dát Athleticu Oier Zarraga, jenomže zblízka ho Martínez vychytal.

Almería hrála o čas a potřebovala co nejrychleji vstřelit kontaktní gól. Domácím se to ale nepovedlo. Až v nastaveném čase se krásnou střelou prosadil Álex Centelles a Simón byl bez šance zasáhnout. Kontaktní gól přišel pro Almeríi příliš pozdě a Athletic už o výhru 2:1 nepřišel. Domácí sice zůstávají mimo sestupové pásmo, ale v boji o záchranu jsou namočeni přímo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele