21. kolo
11.02.2023 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bryan Gil (© AFP)

Sevilla dokázala vyhrát nad Mallorcou i s čistým kontem

Sevilla rozhodla utkání s Mallorcou ještě v rámci první půle, kdy se do sítě brankáře Rajkoviće postupně prosadili En-Nesyri a Gil.

Sevilla šla do domácího utkání s Mallorcou i přes svou tristní formu (a to je ještě slabé označení) jako favorit. Jenže jí dlouho trvalo, než se dokázala dostat vůbec na dostřel brány, kterou dnes hájila jednička Mallorky se jménem Rajković na dresu. Výrazněji na sebe domácí upozornili ve 23. minutě, kdy se dostal k hlavičce po centru Jesuse En-Nesyri, jenže jeho zakončení dokázal Rajković hbitým zákrokem vyrazit mimo bránu.

Následně se k hlavičce dostal i nevysoký Suso, jenže tomu zase v gólové radosti zabránil obětavý De Galarreta, jenž míč vykopl z brány. Tlak Sevilly ale sílil a její hráči šli za prvním gólem mnohem důrazněji. Dočkali se ho ve 28. minutě, když Guye našel průnikovou nahrávkou Youssefa En-Nesyriho a ten se štěstím propálil brankáře Rajkoviće!

Mallorca nehrála špatně, ale v obraně dělala chyby a nedokázala zastavovat rozjeté útoky Sevilly. Proto ještě před poločasem prohrávala o dvě branky. Navas si vyměnil míč se Susem a u jeho přízemního centru byl ze všech nejdřív mladý křídelník Bryan Gil, který míč snadno doklepl do sítě.

Po změně stran následovala nucená údržba skóre a Seville se bránění pohodlného náskoku vcelku dařilo. Pravdou je, že brankář Bounou s výjimkou rány Muriqiho nemusel řešit nic vážného. Sevilla splnila svůj úkol a připisuje si další tři důležité body do tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele