28. kolo
07.04.2023 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Celta vstala proti Seville z mrtvých, vyrovnání zařídil v nastavení žolík Paciência

Neuvěřitelný závěr přinesla předehrávka osmadvacátého kola mezi Sevillou a Celtou Vigo. Domácí ještě pár minut před koncem vedli 2:0 po trefách En-Nesyriho a Acuñi. Přesto se na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán nakonec body dělily. Za hosty snížil Miguel Rodríguez a srovnal Paciência. José Luis Mendilibar si tak druhou výhru v řadě v novém působišti nepřipsal.

První minuty utkání toho příliš zajímavého nenabídly, o vzruch na hřišti se postaral až sudí, který udělil již v devatenácté minutě druhou žlutou kartu Gueyemu. Jednalo se o zákrok velmi sporný, jelikož se zdálo, že senegalský středopolař zahrál míč naprosto čistě, rozhodčí Pizarro byl však jiného názoru.

O první branku se pak mohli postarat Andalusané, málem však do vlastní sítě. O infarktový moment se zasloužil Badé, který Mallův centr do vápna omylem poslal na vlastní bránu, těsně před brankovou čarou jej ale dokázal dostihnout a uklidit mimo tři tyče.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě už se Sevilla dokázala trefit do správné branky. Konkrétně Yusuf En-Nesyri si na přední tyči naskočil na rohový kop, jež zahrával Suso a hlavičku umístil nechytatelně za záda Villara.

Druhý poločas probíhal dlouhou dobu naprosto bez šancí, zdálo se, že utkání spěje k poměrně jasnému výsledku a že Los Celestes nebudou schopni se prosadit ani proti oslabenému soupeři. Opak se ale ukázal být pravdou.

Nejprve zvýšil andaluský celek na rozdíl dvou branek. Psala se jednaosmdesátá minuta, když se po chybě v hostující rozehrávce dostal na středu hřiště k míči Acuña, který využil své rychlosti, dostal se do palebné pozice a dalekonosným projektilem nedal šanci Ivanu Villarovi.

Celta se v následujících minutách marně snažila nalézt odpověď a snad každý byl v tu chvíli přesvědčen, že o osudu utkání je rozhodnuto. Jenže v devětaosmdesáté minutě přišel zčistajasna kontaktní gól. Miguel Rodríguez rozjel akci z pravé strany, míč se k němu krásnou patičkou Larsena vrátil a mladičký Španěl střelou o tyčku překonal gólmana domácích.

Kýžená trefa dodala hostům druhý dech a už za pár minut se propracovali k vyrovnání. Tentokrát se k hlavičce z krkolomné pozice dostal Paciência a dokázal ji umístit za záda bezmocného Dmitroviće. Za protesty pak ještě přímo červenou kartu viděl střelec druhého gólu Acuña. Sevilla tak ztratila dobře rozehraný zápas a se Celtou pouze remizovala 2:2.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele