33. kolo
02.05.2023 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad zadržel ofenzivu Realu Madrid a porazil ho 2:0

Real Madrid znovu klopýtl! Další chybu v cestě za případným a teď už hodně nepravděpodobným titulem udělal v San Sebastiánu, kde v úterý v noci prohrál 2:0. Zčásti za to může i fakt, že více než 30 minut hrál královský klub v početním oslabení po vyloučení Carvajala.

Real Madrid chtěl reagovat na večerní výhru Barcelony a ještě přeci jen aspoň trochu oddálit její mistrovské oslavy. Potřeboval k tomu uspět na náročné půdě stadionu Anoeta, kde své domácí zápasy hraje baskický Real Sociedad. Ten měl své vlastní plány, protože usiluje o umístění v prestižní top čtyřce, která zaručuje start v dalším ročníku Ligy mistrů.

Bílý balet to musel zvládnout bez Karima Benzemy, takže místo v základní sestavě zbylo i na Marca Asensia, který měl podporovat Rodryga s Marianem Diazem. Hned od úvodu jsme viděli několik velkých šancí. Militão mířil hlavou těsně nad Remirovu branku, na opačné straně pelášil na bránu svého bývalého zaměstnavatele Kubo a po další jeho skvostné nahrávce zakončoval těsně nad bránu útočící Sørloth.

V patnácté minutě navíc hosty po skrumáži ve vápně zachránilo jen dobře postavené břevno za zády brankáře Courtoise! Belgický brankář se musel dnes opravdu mimořádně snažit, aby neinkasoval. Jeho protivník Remiro takovou práci neměl, vyzkoušeli ho svými nepřesnými střelami snad jen Kroos s Rodrygem.

S Realem to dnes nevypadalo dobře, působil dojmem, že je myšlenkami někde úplně jinde. Však má taky v sobotu hrát finále poháru. To dokonale demonstroval obránce Militão. Ten ve 47. minutě pokazil fatálně rozehrávku, poslal zpáteční nahrávku na Courtoise mimo bránu a příliš rychle, takže ji Belgičan nestačil zpracovat. Toho využil hbitý Takefusa Kubo a dopravil míč do sítě!

Aby toho nebylo málo, tak po hodině hry dostal druhou žlutou kartu Dani Carvajal a Real šel do deseti. Jinak to ale Real očividně vzdal. A umožnil, aby se La Real prosadil ještě jednou. Čtyři minuty před koncem vyslal David Silva krásným pasem do běhu střídajícího mladíčka Andera Barrenetxeu a ten si po krásné ráně na bližší tyč z úhlu připsal svůj třetí ligový gól v ročníku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele