34. kolo
13.05.2023 14:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Girona v San Sebastiánu smazala dvougólové manko a urvala bod

Girona bojuje o pohárovou Evropu a že to myslí zcela vážně, ukázala i v San Sebastiánu. Na Anoetě sice zažila enormně špatný úvod zápasu a brzy v něm prohrála už o dvě branky, ale ani to ji neskolilo. Na obě branky totiž dokázala ještě do konce první půle odpovědět.

Girona přijela na Anoetu s velkými očekáváními, ale start se jí absolutně nepovedl. Naopak La Real prožil start jako z říše snů. Stačily mu totiž jen čtyři minuty, aby Takefusa Kubo vlétl do vápna a byl svým soupeřem podražen! Sudí samozřejmě neváhal a okamžitě pískal pokutový kop pro domácí. Penaltu si vzal na starosti Mikel Oyarzabal a nemýlil se - 1:0 pro La Real.

V prvních momentech utkání měli hosté velké potíže s tím, aby vůbec přelezli polovinu hřiště, natož aby se usadili na polovině svého soka. Naopak, po dvaceti minutách narýsoval David Silva nádhernou kolmici na nabíhajícího kolegu Sørlotha, jehož zakončení ale zvládl vyřešit brankář Gazzaniga. O čtyři minuty později už ale nestačil ani on. Dlouhý míč si zpracoval právě Silva ukázkově a na zadní tyči využil faktu, že ho nikdo nehlídá - La Real vedl o dvě branky.

A tehdy se Girona probudila. Bueno ještě hlavou mířil jen do tyče, ale Yan Couto o chvíli později využil zmatků v obraně a krásným lobem zasunul míč přesně pod břevno! Závěr první půle domácím absolutně nevyšel a po první velké šanci Cyhankova následovala další standardka. Tu si vzal pod křídlo opět mladý křídelník Cyhankov a štiplavým centrem našel Cristhiana Stuaniho, který byl dostatečně důrazný - 2:2.

Druhá polovina utkání už tak zajímavá nebyla. Po hodině hry dokázal brankář Gazzaniga zneškodnit šanci Silvy, aby si deset minut před koncem poradil i s ránou Muñoze. A Gironě nezkomplikovalo cestu za bodem ani vyloučení Romeua, který musel za šlapák pod sprchy trochu dřív.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele