26. kolo
19.03.2023 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ander Barrenetxea (© AFP)

Elche nenavázalo na bodové zisky z minulých kol a na hřišti Sociedadu padlo

Utkání mezi domácím Realem Sociedad a Elche mělo jasného favorita. Baskové se sice dlouho neuměli prosadit, přesto nakonec dokázali poslednímu celku tabulky vstřelit dvě branky, o něž se postarali Kubo a Barrenetxea a zvítězit tak 2:0. Bylo to pro ně první vítězství po šesti zápasech ve všech soutěžích.

Hned první vážnější akci zápasu obstarali domácí, nebezpečně pálil Kubo, bránu však přestřelil. Další krásnou akcí se blýsknul Sørloth, i jeho rána však svatyni hostí těsně minula.

Po půlhodině hry se ke slovu dostalo také Elche, se střelou z velké dálky si ale dokázal poradit Remiro. Šance střídala šanci a nezaujatý divák si rozhodně přišel na své. Pět minut před pauzou se k nebezpečné dorážce dostal Kubo, dokázal jej ale zblokovat jeden z obránců.

Po pauze se na celek ze San Sebastianu konečně usmálo štěstí. Po průnikové přihrávce Silvy se z úhlu na gólmana Franjiverdes hnal Kubo, japonský útočník nezazmatkoval a přesnou střelou po zemi na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání.

Pojistku pak přidal Sociedad v poslední minutě základní hrací doby. Chybu v rozehrávce Elche vystihl velmi dobře Ander Barrenetxea, následně si poradil i s obránci hostů a krásnou umístěnou střelou k tyči nedal šanci brankáři Badíovi.

Sociedad tak potvrdil roli favorita a zaslouženě zvítězil 2:0, čímž přerušil výsledkovou mizérii a svého soka přikoval ještě silněji ke dnu tabulky. Elche na předposlední Almeríi ztrácí již třináct bodů.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
nasri84

Nemáte někdo tip jak sehnat lístky na Real Sociedad - Real Madrid 3.5. 2023 ?? Na stránkách R. Sociedad hlásí již vyprodáno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele