34. kolo
13.05.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid před cestou na Etihad porazil jedním gólem Getafe

Ve středu čeká Real Madrid odveta semifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City a generálka dopadla dobře. Královský celek doma zvítězil v malém madridském derby 1:0, když jedinou branku vstřelil po změně stran Marco Asensio.

Carlo Ancelotti se rozhodl některé opory šetřit a základní sestava Realu doznala několika změn. Domácí byli v prvním poločase poněkud opatrnější, ale Getafe toho nedokázalo využít. První poločas vlastně nenabídl žádnou větší šanci, což bylo překvapivé zejména na domácí straně.

Po změně stran se hrál na Santiago Bernabéu už lepší fotbal, který také přinesl jediný gól. V 66. minutě měl ještě Courtoise plné ruce práce se střelou Iglesiase a pak už to přišlo. Marco Asensio se rozhodl z hranice šestnáctky pro střelu a po teči skončil balón u přední tyče v brance.

Real Madrid po vstřeleném gólu ožil a měl další příležitosti, které neskončili gólem. Vinícius Junior sice dostal balón do sítě, ale všemu předcházel ofsajd. Asensiovu hlavičku zase zblízka vychytal skvělý Soria. V závěru se ještě očekával závěrečný tlak Getafe, nicméně hosté toho nebyli schopní a i když byli až do konce zápasu ve hře o body, rovnat nedokázali. A protože ani Real další branku nepřidal, musel se spokojit s nejtěsnější výhrou, která ho minimálně do zápasu Atlética posouvá na druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele