5. kolo
11.09.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rodri (© AFP)

Betis po skalpu Villarrealu útočí na slavné duo. Žlutá ponorka narazila po čtyřech měsících

Real Betis v pátém kole španělské LaLigy porazil na domácí půdě Villarreal 1:0 a posunul se na třetí příčku v tabulce za Real Madrid a Barcelonu. Svěřencům Manuela Pellegriniho se jako vůbec prvnímu celku podařilo Žluté ponorce vstřelit branku, o kterou se v 61. minutě postaral Rodri Sánchez.

Nedělní večer svedl ve španělské nejvyšší soutěži k souboji dva týmy s velmi dobrou formou. Domácí Betis poznal od úvodu sezony chuť porážky pouze jednou, a to s úřadujícím mistrem Realem Madrid. Na druhé straně Villarreal pak přemožitele nenašel a v lize dokonce ani jednou neinkasoval. Právě skvělá obrana byla silnou stránkou hostů, na kterou musel klub z Andalusie najít recept.

V úvodu utkání měla míč na kopačkách častěji Žlutá ponorka, domácím fanouškům však málem udělal radost v 11. minutě Sergio Canales, když jeho střela skončila těsně nad břevnem. Obrovskou šanci měl o chvíli později na druhé straně Gerard Moreno, který si našel odražený balon ve vápně a pálil do odkryté brány, pohotově ovšem zasáhl jeden z obránců Betisu. V branku hostů nevyústila ani příležitost Giovaniho Lo Celsa z 22. minuty, gólman Rui Silva totiž zmenšil osamocenému Argentinci střelecký úhel. Villarreal měl ještě do poločasové pauzy pár velkých příležitostí, k otevření skóre ale nevedly ani nebezpečné akce Nicolase Jacksona.

Začátek druhé půle patřil naopak zelenobílým, kteří se chtěli stát prvním ligovým přemožitelem hostů. Dobrým směrem je málem posunul v 57. minutě Borja Iglesias, svůj prudký pokus z hranice pokutového území mířil ale těsně vedle levé tyče. Mrzet to však domácí fanoušky dlouho nemuselo, v 61. minutě totiž centr Luize Henriqueho našel na zadní tyči Sáncheze, a ten míč uklidil do odkryté sítě. Villarreal se v závěru snažil o záchranu své neuvěřitelné série neporazitelnosti, stejné šance jako v závěru prvního poločasu si ovšem už vytvořit nedokázal.

Fotbalisté Betisu tak využili domácího prostředí a dotáhli utkání do vítězného konce. Oba celky bude další ligové kolo čekat 18. září. Andalusané se střetnou s Gironou, Villarreal pak svede bitvu se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele