3. kolo
26.08.2022 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis udolal jediným gólem Osasunu

Tři kola, tři výhry. Taková je bilance Realu Betis na startu nové sezony. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho se v páteční předehrávce představili doma proti Osasuně a zvítězili po jediném gólu Borjy Iglesiase 1:0. Hostům se v závěru zápasu po vyloučení Germána Pezzelly naskytla početní převaha, avšak využít jí nedokázali.

Verdiblancos tak zůstávají po třech kolech stoprocentní a dokonale tak navázali na závěr loňské sezony. Pro Osasunu to byla po dvou výhrách vůbec první bodová ztráta.

V pátek večer proti sobě nastoupily stoprocentní týmy a bylo jasné, že minimálně jeden z nich poprvé ztratí. Utkání začalo opatrně, ani jedna strana nechtěla udělat chybu a úvodní půlhodina nic zajímavého nenabídla. Teprve potom si hosté vytvořili první velkou šanci a nejprve Ávila trefil tyčku a po něm dohrával akci Peňa, přičemž skvělý zákrok předvedl Silva. Následně platilo staré přísloví nedáš - dostaneš. Borja Iglesias si už v šestnáctce převzal balón a rychlým švihem pod břevno nedal Herrerovi šanci.

V tu chvíli ještě nikdo netušil, že půjde o první a zároveň jedinou branku zápasu. Pellegrini se rozhodl o přestávce vystřídat Sáncheze a nahradit jej Canalesem. Aktivitu však zvýšili hosté a Peňa ve své druhé šanci trefil z malého vápna boční síť.

Betis dobře bránil, přesto Osasuně nabídl přesilovou hru. Germán Pezzella bezohledně nakopl balón i s protihráčem a od sudího vyfasoval rovnou červenou kartu. Více než dvacetiminutovou přesilovku Osasuna využít nedokázala a ze stadionu Benito Villamarin se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele