11. kolo
23.10.2022 16:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Griezmann zařídil výhru Atlética na půdě Betisu

Atlético Madrid se vrátilo na třetí místo tabulky, když zvládlo nesmírně těžké utkání na stadionu Realu Betis. Sevillský celek utrpěl premiérovou domácí porážku a v tabulce klesl na pátou pozici. Hlavním hrdinou byl francouzský útočník Antoine Griezmann, toho zápasu autor dvou branek.

Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v první půli toho zas tak vidění nebylo a oba brankáři neměli moc práce, v tom druhém tomu bylo jinak.

Betis musel po dvaceti minutách poprvé střídat, když se mu zranil Luiz Felipe a trenér Pellegrini dal důvěru Víctoru Ruizovi. Přesně po půlhodině hry pak přišla první gólovka Verdiblancos. Henrique se dostal uvnitř šestnáctky ke střele a branku přestřelil. O sedm minut později už pálil přesněji Iglesias, nicméně komplikace to pro Oblaka neznamenalo. Slovinský brankář si pohlídal i volný přímý kop z nastaveného času, který pro jistotu vytěsnil na rohový kop.

Andalusané měli více ze hry, i když o nějaké drtivé převaze nemohla být řeč. Hra se pořádně rozhýbala až po změně stran a ve 49. minutě vstřelili domácí první branku. Bohužel pro ně se v době přihrávky nacházel Iglesias v ofsajdu a radost z Henriqueho gólu byla zbytečná. Probudilo se i Atlético a jeho brance z 55. minuty už nic nezabránilo. Correovu tutovku dokázala domácí obrana zablokovat na rohový kop a z něho následně udeřilo. Antoine Griezmann zakroutil balón od rohového praporku přímo do branky a k překvapení všech mu to prošlo.

Atlético bylo na koni a dvacet minut před koncem udělalo výrazný krok k zisku tří bodů. Antoine Griezmann si pohlídal ofsajdovou hranici a střelou mezi nohy potupil brankáře Silvu. Pozice Realu byla složitá, ale domácí se ještě nevzdávali a v 84. minutě se Betisu podařilo snížit. Nabil Fékir vstřelil z volného přímého kopu krásnou branku a zadělal ještě na pořádné drama. V nastaveném čase krušné chvíle Atletů gradovaly a Moreno dokonce hlavou orazítkoval břevno! Na druhé straně se zase zaskvěl Silva a zkrátka stav 2:1 pro hosty už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele