22. kolo
18.02.2023 18:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Dani Rodriguez (© AFP)

Trigueros zbytečným vyloučením podtrhl rozpoložení Villarrealu. Mallorca doma opět uspěla

Mallorca zvítězila ve 22. kole LaLigy 4:2 s Villarrealem a připsala si pátou domácí výhru v řadě. K tomu jí výrazně pomohla i klukovina Manu Triguerose, jenž byl poslán ve 22. minutě předčasně do sprch. Hlavní hvězdou duelu se ale stal na druhé straně zkušený záložník Dani Rodríguez, jenž svými hlavičkami dokázal bleskově odpovědět na oba góly fotbalistů Žluté ponorky. Rumělky tak potvrdily sílu vlastního stadionu a v tabulce přeskočily svého soupeře, který padl počtvrté za sebou.

Jestli ve Španělsku existoval tým, který se v posledních týdnech opravdu trápil, pak to byl Villarreal. Žlutá ponorka vyhrála z posledních pěti ligových duelů pouze jednou, přičemž hned třikrát v řadě prohrála. V tabulce se tak z pohárových příček propadla až na osmé místo. Na půdě Mallorky ji navíc opět nečekal jednoduchý úkol, jelikož domácí před vlastními fanoušky čtyřikrát v řadě vyhráli a ani jednou neinkasovali. Mezi těmito skalpy byly například i oba madridské velkokluby.

Vyrovnaný úvod duelu příliš fotbalové krásy nenabídl, což ovšem domácí fanoušky mrzet nemuselo, jelikož Rumělky udeřily hned z první šance. Chybnou rozehrávku Pepeho Reiny zachytil Vedat Muriqi, ten předložil míč Tinovi Kadeweremu a útočník ze Zimbabwe si ve 20. minutě připsal první trefu v dresu Pirátů. Ještě hůře pak bylo svěřencům Quiqueho Setiéna o minutu později, jelikož se po klukovském faulu nechal zbytečně vyloučit Trigueros. Hosté však i přes početní nevýhodu dokázali odpovědět. Ve 43. minutě využil chyby kapitána domácích José Luis Morales, když v úniku prostřelil Predraga Rajkoviče. Žlutá ponorka si ovšem vyrovnaný stav užila jen dvě minuty, jelikož ještě před poločasovým hvizdem si na nadýchaný centr naskočil Dani Rodríguez a vrátil domácím vedení zpět.

Villarreal po změně stran zvýšil tempo a dokázal i podruhé srovnat krok. Zisk míče na útočné polovině pět minut po pauze využilo duo Yéremy Pino a Samuel Chukwueze, přičemž první jmenovaný našel přesným pasem toho druhého a nigerijský rychlík chytře přeloboval Rajkoviče. Domácí ale s odpovědí přispěchali opět velmi rychle. Tentokrát svítilo na tabuli vyrovnané skóre šest minut, když se podruhé v duelu hlavou prosadil Dani Rodríguez. Na tento rozdílový gól už hosté nereagovali, naopak sami inkasovali počtvrté. Úplně osamocení se před Reynou zjevili hned dva domácí fotbalisté a po lehkém přiťuknutí zvýšil Muriqi v 63. minutě na 4:2. Piráti měli i poté několik nadějných příležitostí, náskok už ale kvůli špatné koncovce nezvýšili.

Mallorca tak opět dokázala využít domácího prostředí naplno a získala důležité tři body. V následujícím kole se 25. února střetne s Espanyolem. Žlutá ponorka změří o dva dny později síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele