7. kolo
01.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowskimu to dál střílí, jediným gólem zařídil výhru Barcelony na Mallorce

V 7. kole španělské nejvyšší soutěže nezaváhala Barcelona, která vyhrála náročný duel na Mallorce jediným gólem. O ten se nepostaral nikdo jiný, než Robert Lewandowski. Pro polského kanonýra to byla již devátá trefa v dosavadním ročníku.

Barcelona tak zvládla generálku na veledůležité utkání Ligy mistrů proti Interu Milán a navíc se minimálně do zítřejšího večera posunula na první místo tabulky.

Katalánci se okamžitě po úvodním hvizdu nastěhovali na polovinu Bermellones a trpělivou hrou se snažili odemknout defenzívu soupeře. Mallorca zase vyčkávala na vhodný okamžik a když mohla, přešla do protiútoku. Ve 12. minutě se dostal do zakončení Lee a branku ter Stegena přestřelil. Barcelona se v současnosti může spolehnout na Roberta Lewandowskiho a byl to právě on, kdo si ve vápně zasekl bránícího hráče, hodil balón na silnější pravačku a střelou k tyči neomylně zakončil.

Mallorca mohla v prvním poločase vyrovnat, ale Costa ve stoprocentní šanci na malém vápně poslal balón jen do ter Stegena. Větší šanci v zápase si přitom domácí už nevytvořili.

Krokem šetřila i Barcelona, která se uchýlila k údržbě výsledku. Ousmane Dembélé sice hýřil aktivitou a byl pro obranu Mallorcy stálou hrozbou, ale ani on společně s Lewandowskim už se mezi střelce nezapsali. Barcelona nakonec vyprodukovala na branku Mallorcy jen tři střely, ale vzhledem ke konečnému výsledku a zisku tří bodů jí to nemusí zas tolik mrzet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele