18. kolo
20.01.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorky (© AFP)

Mallorca opět těžila z domácího prostředí. Celtu zanechal u pásma sestupu sváteční střelec

Fotbalisté Mallorky po dvou porážkách v řadě bez vstřelené branky zvítězili v 18. kole LaLigy nad Celtou Vigo 1:0. Rumělky ukázaly, že alespoň na domácí půdě se jim daří, jelikož zde potřetí v řadě zvítězily nejtěsnějším možným rozdílem. Utkání rozhodl premiérovou trefou v ročníku po hodině hry Dani Rodríguez. Los Celestes odcházeli ze hřiště s prázdnou poprvé po čtyřech ligových kláních, kvůli čemuž mají na sestupové pozice náskok jediného bodu.

Domácí Mallorca před zápasem držela na první pohled klidný střed tabulky. Po poslední prohře s Osasunou ji však od Celty Vigo, hrající až na 16. pozici, dělilo jen pět bodů. Fotbalisté Viga navíc v lize naposledy prohráli před mistrovstvím světa v Kataru, když 5. listopadu nestačili shodou okolností právě na Osasunu. Od té doby napočítali tři remízy a jednu výhru.

Diváci sledovali především vyrovnaný boj mezi velkými vápny, kdy se ani jednomu z celků nedařilo probít skrze připravené defenzivy. Do zakončení se poprvé propracovali domácí až po čtvrthodině hry, kdy lehkou hlavičku Daniho Rodrígueze v poklidu kryl Agustín Marchesín. Celta se premiérové a v první půli i jediné šance dočkala ve 33. minutě z přímého kopu, ten však Iago Aspas poslal pouze do zdi.

Druhá půle už lahodila fanouškům útočného fotbalu více. Mallorca se propracovala hned z kraje do dvou zajímavých příležitostí, ani jednou však nemusel Marchesín zasahovat. To na druhé straně se proti dobré střele Gabriela Veigy musel vytáhnout Predrag Rajkovič. Skóre se tak měnilo až v 59. minutě, kdy se v ostrém souboji ve vápně probojoval k míči Pablo Maffeo, jenž ho poslal na volného Daniho Rodrígueze. Již dlouholetá opora Mallorky napálila balon přesně k pravé tyči a oslavila svůj první gól v sezoně. Vigo bylo blízko vyrovnání v 75. minutě. Míč z kopačky Carlese Péreze zaplaval těsně před Rajkovičem, jenž měl problém jej alespoň vyboxovat do bezpečí. Závěrečný nápor hostům nevyšel podle představ, a tým z Palmy tak těsné vítězství ubránil.

Mallorca se dokázala o kousek přiblížit příčkám, které znamenají pohárovou Evropu. V příštím kole nastoupí 28. ledna na hřišti Cádizu. Celta o den později přivítá doma Athletic.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele