27. kolo
01.04.2023 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Stuani v závěru rozhodl o výhře v katalánském derby

Girona slaví vítězství v malém katalánském derby. Tři body nad Espanyolem urvala až v samotném závěru proměněnou penaltou Cristhiana Stuaniho! V utkání rovněž padly dvě červené karty - po jedné na každé straně.

V sobotu odpoledne bylo ve španělské LaLize na programu malé katalánské derby mezi Gironou a Espanyolem. Vzhledem k postavení v tabulce byla favoritem Girona a svojí roli nakonec skutečně naplnila.

Jenomže v prvním poločase se toho událo jen pramálo. Domácí sice byli aktivnější, ale k nějaké větší šanci to stejně jako na druhé straně nevedlo. Pacheco musel zasahovat jen při střele Hernándeze, jinak byl bez práce.

Po změně stran už se hrál jiný fotbal. Výrazně tomu pomohla 53. minutě a parádní střela Arnaua Martíneze, který si počkal na odražený balón a z druhého dotyku ze vzduchu překvapil Pacheca. Na tahu byl Espanyol a čtvrthodinu před koncem vyrovnal. Předcházelo tomu vyloučení Reiniera a jen o chvíli později se trefil z malého vápna Martin Braithwaite. V tu chvíli byl Espanyol na koni a mohl pomýšlet na zvrat v utkání. V 83. minutě ale přišlo i vyloučení na druhé straně a Sergi Gómez musel po přímé červené kartě opustit hrací plochu.

Vyrovnané utkání spělo do svého závěru a šťastnějším celkem byla nakonec Girona. Calero čtyři minuty před koncem fauloval ve vlastním vápně a domácí měli k dispozici penaltu. Cristhian Stuani ji s přehledem proměnil a rozhodl o výhře 2:1. V nastavení sahal po vyrovnání Joselu, ale branku minul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele