24. kolo
04.03.2023 14:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Enes Unal (© AFP)

Nezastavitelný Ünal zkazil Gironě 100. zápas v LaLize. Getafe uniklo ze zóny sestupu

Getafe porazilo ve 24. kole LaLigy doma Gironu 3:2 a díky druhé výhře z posledních tří zápasů se vynořilo ze sestupových vod. Výhru režíroval Enes Ünal, který se zaskvěl dvěma přesnými zásahy. Zdatně mu sekundoval i Borja Mayoral, jenž na jeden z Turkových gólů přihrál a do poločasu přidal i třetí branku Azulones. Girona po přestávce zmobilizovala své síly, víc než na snížení jí to ale ve výročním duelu mezi španělskou elitou nestačilo.

Girona už v aktuálním ročníku vstřelila úctyhodných 36 branek, jen o jednu méně ale inkasovala a její zápasy byly těmi nejgólovějšími v celé lize. Útok Getafe naopak patřil k těm nejhorším, a to i přes to, že měl ve svých řadách k dispozici elitního kanonýra Ünala. Turecký útočník se prosadil i v minulém utkání, kdy otevřel skóre na hřišti Villarrealu. Žlutá ponorka však duel otočila a Azulones poprvé během února nebrali ani bod.

Fotbalisté Getafe do duelu vstoupili podobně jako před týdnem, když tentokrát skórovali už po dvou minutách hry. Chybnou rozehrávku hostů nepotrestal po přihrávce Mayorala nikdo jiný než Ünal. Stejný hráč pak o 12 minut později s přehledem proměnil nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu a rozšířil svůj střelecký účet v této sezoně už na číslo 10. Girona sice následně přebrala iniciativu na trávníku a snažila se alespoň snížit, ze třetí branky v zápase se ale radovali Azulones. Dvě minuty před pauzou z hranice šestnáctky napřáhl Mayoral a přízemní ranou k pravé tyči rozvlnil síť za bezmocným Paulem Gazzanigou.

Gironistes se po změně stran podařilo korigovat výsledek, když v 54. minutě zužitkovali rychlý protiútok. Ukrajinská posila hostů Viktor Cygankov předložil míč Tatymu Castellanosovi a ten si tváří v tvář Davidu Soriovi věděl rady. I přes to ale byla znát velká frustrace hostujících fotbalistů, kterým se však 10 minut před koncem podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Miguel Gutiérrez se dostal k odraženému míči na hraně vápna a skrytým projektilem k levé tyči rozvlnil síť. Na vyrovnání už se ovšem Blanquivermells nezmohli.

Fotbalisté Getafe se tak radovali ze zisku velmi důležitého vítězství. V příštím kole se 10. března představí na půdě Cádizu, Girona o tři dny později přivítá Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele