37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Chimy Ávila (© AFP)

Getafe se přiblížilo záchraně, Osasuna zaváhání soupeřů nevyužila

Velmi atraktivním soubojem bylo v rámci sedmatřicátého kola i utkání mezi sestupem ohroženým Getafe a o poháry bojující Osasunou. Z těsné výhry 2:1 se nakonec radovali domácí, kteří se tak vzdálili od sestupové zóny již na čtrnácté místo. Dolní polovina tabulky je ale tak vyrovnaná, že kromě "Azulones” může z osmnáctého místa stále ještě sestoupit dalších pět týmů.

V utkání se psala teprve třetí minuta, když hosté nečekaně udeřili. Přímý kop rozehrál Hernández a míč dopadl přesně na hlavu Ávily. Ten neměl se zakončením problém a otevřel skóre utkání.

Vyrovnání se dočkali domácí fanoušci v devětatřicáté minutě. Na centr Milly z levé strany si parádně naskočil Latasa a usměrnil jej do hostující svatyně. Střela se sice ještě odrazila od tyčky, v brance ovšem přesto skončila. Sám Milla se pak mohl prosadit těsně před pauzou, to by si nicméně musel o něco lépe seřídit mířidla.

Obrovskou šanci ujmout se vedení pak pro domácí zahodil Portu. Ten hlavičkoval zcela osamocen na zadní tyči, bránu každopádně přestřelil. Hned o chvíli později pak zaváhání Soríi nevyužil Ávila, a stav tedy zůstával nadále nerozhodný.

To se změnilo až v devadesáté minutě. Nádhernou přihrávku za obranu si našel Mata, jeho první pokus sice ještě dokázal vyrazit brankář Herrera, avšak na následnou dorážku byl už krátký. Osasuna tak v posledním kole svede lítý boj o účast v Konferenční lize s Gironou.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele