26. kolo
19.03.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sergi Roberto (© AFP)

Střídající Kessié premiérovou trefou rozhodl o výhře Barcelony nad Realem

Barcelona potvrdila, že se jí v této sezoně mimořádně daří a zdolala v populárním El Clásicu Real Madrid. Dokázala otočit vývoj utkání poté, co Real šel díky vlastní brance Araúja do vedení. Ještě do poločasu ale srovnal Sergi Roberto a v nastavení strhl vedení na stranu Blaugranas střídající Kessié.

Neděle patřila v elitních ligách derby. Římské derby nebo derby mezi Interem a Juventusem v Itálii, zatímco Španělsko servírovalo jednu z nejlepších podívaných světa. El Clásico, tradiční vyhecovaný duel mezi Barcelonou a Realem Madrid, který často určoval, kdo se v té které sezoně stane šampionem. A dnes se opravdu bylo na co dívat.

Barcelona se s nějakou představovačkou neobtěžovala a už ve třetí minutě se pořádně zakousla do obrany svého soka. Robert Lewandowski zkusil vypálit a štiplavou ránu musel brankář Thibaut Courtois vyrážet na roh. Belgický brankář byl od začátku v permanenci a po šesti minutách ho znovu zaměstnala dvojice Raphinha - Sergi Roberto. Raphinhovu střelu vyrazila belgická jednička jen k nohám Sergia Roberta a ten žalostně přestřelil!

Skóre se měnilo dřív, než by asi obě jedenáctky plánovaly. V deváté minutě podnikl Camavinga rychlou akci, předal míč na Viníciuse a ten se snažil centrovat. Jeho pas sice nenašel nikoho z hostujících hráčů, ale to mu moc vadit nemuselo. Balon totiž nešikovně trefil domácí obránce Ronald Araújo a srazil si ho do vlastní brány!

Dlouhou dobu se pak Barcelona nemohla dostat do tempa. Až po pětadvaceti minutách se obránce Christensen dostal k hlavičce, kterou poslal z dobré pozice mimo. Hostujícího brankáře Courtoise zase pořádně protáhl domácí útočník Raphinha, jehož krásnou ránu musel Belgičan vyrážet na rohový kop a z něho pak už Barcelona nedokázala udeřit.

Nakonec se jí to ale do konce poločasu přeci jen povedlo. Psala se přesně 45. minuta, když Frenkie de Jong sklepl míč na Raphinhu a jeho ránu hostující celek dokázal na chvíli zablokovat. Odražený balon ale do sítě dopravil Sergi Roberto, který si vybral opačnou stranu než brankář Courtois!

Těch skoro 100 tisíc diváků, kteří si našli cestu na stadion Camp Nou a sledovali tenhle šlágr, vidělo zajímavou akci. Aby jejich výlet měl ještě větší náboj, tak Lewandowski se snažil poslat domácí do vedení. Jeho ránu ale tečovala hostující obrana. Brazilec Rodrygo pak v dobré šanci přestřelil. Raphinhovu jedovku zase likvidoval brankář Courtois.

Marco Asensio sice osm minut před koncem rozjásal fandy Realu Madrid, ale sudí spolu s VARem viděl jeho ofsajd a jeho gól uznat nemohl. Uznal ale ten další. Když už se zdálo, že si oba týmy body rozdělí, tak střídající Franck Kessié, nepříliš používaný hráč, ve druhé minutě nastavení na zadní tyči dopravil do sítě míč od Baldého. Zaznamenal svou premiérovou trefu v LaLize!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vagneris

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele