28. kolo
10.04.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Robert Lewandowski v souboji s Arnauem Martínezem (© AFP)

Očekávané gólové hody se nekonaly. Barca po těžké prohře doklopýtala k remíze s Gironou

Barcelona nezdolala ve 28. kole LaLigy sympaticky hrající Gironu, s níž na vlastním stadionu remizovala 0:0. Při střetu druhé a čtvrté nejlepší ofenzivy soutěže byli k přesnému zásahu blíže favorizovaní Blaugranas, velkou smůlu měl zvláště Ronald Araújo, po jehož pokusu míč nepřešel brankovou čáru jen o několik milimetrů. Hosté tak stejně jako při poslední návštěvě Camp Nou z roku 2018 obrali Barcu o body.

Neutrální pozorovatelé španělské nejvyšší soutěže si v utkáních Girony libovali. Hosté v pěti z posledních šesti ligových duelů vstřelili alespoň dvě branky a jejich zápasy byly těmi vůbec nejgólovějšími v celé lize. Jakékoliv rozšíření už tak bohatého střeleckého konta by však bylo proti Barceloně překvapením. Blaugranas totiž na Camp Nou inkasovali v dosavadním průběhu sezony v rámci LaLigy jen dvakrát a kráčeli i díky dalšímu zaváhání Realu Madrid, který jim paradoxně před necelým týdnem uštědřil tvrdý pohárový direkt, k titulu.

Gironistes si od začátku zahrávali s ohněm. Nejprve po katastrofální rozehrávce defenzivy těsně přestřelil Robert Lewandowski a následně vlastního gólmana ohrozil nepovedenou malou domů Santiago Bueno. Obě kritické chvíle ale outsider přežil a postupem času se dostal do zápasu. Útočné choutky měl zejména agilní Taty Castellanos, jenž byl u všech náznaků hostujících příležitostí. Oproti úvodu o poznání ostražitější obrana pustila Barcelonu do další šance až ve 37. minutě, kdy přízemní rohový kop nasměroval mezi tři tyče Araújo. Paulo Gazzaniga ale vytáhl senzační zákrok a udržel balon před brankovou čárou.

Ačkoliv domácí začali po návratu z kabiny utahovat šrouby a zatlačili soupeře, v 55. minutě se vyřítil na Marca-Andrého ter Stegena tandem Castellanos - Viktor Cygankov. První jmenovaný odmítl využít služeb ukrajinského kolegy a rozhodl se zakončovat sám, tváří v tvář německému čaroději ale trestuhodně minul pravou tyč. Skomírající favorit na podobnou příležitost marně čekal, sám navíc opět mohl inkasovat, když Araújo takřka srazil do vlastní sítě střílený centr z levé strany hřiště. Blaugranas rozjeli svá ofenzivní kola až v závěrečné čtvrthodině, jenže obávaný kanonýr Lewandowski při své šanci prováhal ideální čas k zakončení. Kýženou brankou pak neskončila ani hlavička Gaviho ze čtvrté minuty nastavení, kterou opět fantasticky zneškodnil Gazzaniga.

Barcelona tak v souboji s jiným katalánským celkem překvapivě klopýtla a získala jen bod, její náskok v čele soutěže ovšem 10 zápasů před koncem zůstal luxusní. V příštím kole se 16. dubna představí na stadionu Getafe, Girona tentýž den přivítá utrápené Elche.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele