6. kolo
17.09.2022 16:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona potopila Elche, hlavním strůjcem opět Lewandowski

Barcelona nadělila doma tři branky Elche, které hrálo od 14. minuty v početním oslabení. Dvěma trefami se blýskl polský kanonýr Robert Lewandowski, který působí, jako by v Barceloně hrál už věky.

Elche toužilo překvapit slavného soupeře, který už nedávno ukázal, že taky umí zaváhat. I když to bylo proti Bayernu, ale naděje umírá poslední, ne? V případě domácího Elche umřela hodně brzo. Už ve 14. minutě jí zasadil zásadní ránu vlastní hráč. Verdú totiž prohrál souboj s nabíhajícím Lewandowskim a sudí mu jakožto poslednímu hráči ukázal rovnou červenou kartu!

Hosté chvíli vzdorovali rostoucí síle Barcelony a snažili se nahradit větším pohybem absenci jednoho hráče, ale moc dlouho jim to nepomáhalo. Ve 24. minutě předvedl zajímavou akci Memphis Depay, který si elegantně připravil míč na střelu, jenže Badíu brankáře nepřekonal.

Po půlhodině zakončil zajímavou ranou celou domácí akci Jules Koundé, ale další nápor už Elche nezvládlo. Náběh za obranu v podání Roberta Lewandowského byl možná hraniční, ale prošel jak u sudího, tak u VARu, takže se polský kanonýr mohl radovat ze svého sedmého zápisu v sezoně!

Elche definitivně kapitulovalo ve 41. minutě, kdy ani bránící Nwankwo nedokázal udržet střílejícího Memphise Depaye a nizozemský útočník pálil levačkou pod břevno. I tento zásah musel posvětit VAR, ale nakonec neměl námitek a Blaugranas vedli o dvě branky.

VAR a barcelonské góly by bylo téma samo o sobě, další zásah Barcelony v podání Pedriho totiž nebyl uznán kvůli ofsajdu Lewandowského. Zaplněný stadion Camp Nou, na němž se dnes tísnilo více než 85 tisícovek fanoušků, sledoval atraktivní utkání i po změně stran. Netrvalo totiž dlouho (přesně tři minuty), než dala Barcelona třetí regulérní gól.

Duo Memphis Depay - Robert Lewandowski dávalo hostující obraně dost zabrat. Depay na sebe natáhl dva protihráče a nahrál volnému Lewandowskému, který stál zase jednou tam, kam se dokutálel míč. V poslední fázi hry se ještě do šancí dostali Ferrán Torres s Araújem, ale gólem už jejich pokusy neskončily. Elche odjíždí z Katalánska se třemi inkasovanými góly, přičemž za časů před VARem by rozdíl byl zřejmě ještě mnohem vyšší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele