22. kolo
19.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ferrán Torres a Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona si s Cádizem poradila už v první půli

Cádiz nepřekvapil, z Camp Nou odjíždí bez bodů a smutný. Všechny tři body pro domácí zajistili Roberto s Lewandowskim, kteří se prosadili ještě v první půli.

Barcelona chtěla zvýšit svůj náskok a potvrdit, že v tomto kalendářním roce se jí nebývale daří. Proti sobě měla relativně snadného soupeře, s nímž se čekala jedině výhra. Delší dobu se ale Blaugranas poměrně trápili. Ne snad že by se obrana Cádizu zas tak moc vytáhla, ale Barceloně chybělo víc pohybu a především přesnosti. Snad až po dvaceti minutách se poprvé dostala ke slovu. Ferrán Torres si z pravého křídla navedl míč do pokutového území a střílel, ale minul vzdálenější tyč.

Na opačné straně se o to samé pokusil záložník Gonzalo Escalante, ale výsledek jeho snažení byl totožný. Barceloně to hodně dlouho nešlo, nelepilo, ale ke konci poločasu se konečně rozjela. Ve 43. minutě opět Ferrán Torres u míče prokličkoval skrz obránce soupeře a posadil míč na hlavu polského bombera Lewandowského. Tomu sice hlavičku vyrazil brankář Ledesma, ale dobíhající Sergi Roberto už balon do sítě dostat dokázal.

Barceloně stačily jen dvě minuty na to, aby se ještě v rámci první půle trefila podruhé. Tentokrát se situace opakovala, jen v opačném gardu. Roberto nahrál před vápnem polskému útočníkovi a Lewandowski vymyslel přízemní ránu, kterou zastavila až síť v bráně gólmana Ledesmy.

Po změně stran si za obranu Cádizu zaběhl Lewandowski, jenže ten poslal svůj oblouček jen hodně vedle brány. Následně sice skóroval Martí, ale jeho gólu předcházel faul, takže branka platit nemohla. Deset minut před koncem se do úniku dostal Ramos, jehož ránu brankář Ter Stegen vyrazil na tyč. Na brankové konstrukci skončila i hlavička Lozana, takže Barcelona nakonec ovládla utkání, i když měla párkrát namále.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele