32. kolo
29.04.2023 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Tete Morente (© AFP)

Elche rozdrtilo Vallecano čtyřmi góly

Záchrana Elche už sice není moc pravděpodobná, přesto není důvod se po nečekaně vysokém vítězství neradovat. Vždyť pro domácí Franjiverdes je to teprve třetí výhra v letošní sezoně. Demolice Raya byla spuštěná po brzkém vyloučení hostujícího Lejeuneho.

Kdo ví, jak by utkání vypadalo, kdyby Lejeune nebyl už ve 27. minutě vyloučen. Červená karta ale udala zápasu ráz a Elche toho do puntíku využilo. Do té doby se přitom na trávníku nic moc nedělo. Zákrok Floriana Lejeuneho přezkoumávalo i video a domácím dalo za pravdu.

Elche poprvé udeřilo na sklonku prvního poločasu. V nastaveném čase poslal do šestnáctky centr Chaves a Tete Morente zblízka rozradostnil domácí fanoušky. Gól do šaten byl pro Elche ideální a po změně stran mohla zkáza Vallecana pokračovat.

V 52. minutě využil přihrávku Blanca Lucas Boyé a hned vzápětí zvýšil už na 3:0 Fidel Chaves. Centr od Gumbaua zalepil přesně na šestnáctce a přízemní střelou překonal vyběhnutého Dimitriewskiho. Obrana hostům se úplně sesypala a jen se štěstím neinkasovala v rychlém sledu i další góly.

Po hodině hry se ojediněle zaskvěl i brankář Badía, když lapil střelu Camella. Čtvrtou branku si Elche schovalo na později. Josanovu přihrávku poslal neomylně k tyči Gerard Gumbau a debakl byl na světě. Do konce utkání ještě zbývalo zhruba dvacet minut a Vallecano už bylo zralé na ručník.

Případné páté brance se z pohledu hostí postavilo do cesty břevno respektive po ráně Tete Morenteho tyčka. Dvě brankové konstrukce uchránily Rayo od ještě výraznějšího skóre. Elche vyhrálo drtivě 4:0, ale v tabulce LaLigy zůstává beznadějně na posledním místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele