27. kolo
02.04.2023 14:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Zápas mezi Celtou a Almerií skončil remízou 2:2

21:8, taková byla statistika střel na konci zápasu mezi domácí Celtou Vigo a Almerií, konečná podoba skóre byla nakonec dva ku dvěma. Všechny branky navíc padly v prvním poločase, hosté šli dvakrát do vedení po trefách Babiće a Puigmala, za Los Celestes dokázal kontrovat nejdříve Haris Seferović a těsně před pauzou nádhernou ranou také Carles Pérez. Almería si tak z Viga odvezla cenný bod.

Od začátku bylo poměrně jasné, že o nudný zápas se na Balaídos rozhodně jednat nebude, už v sedmé minutě totiž poprvé rozvlnil síť srbský stoper Babić. Ten si na přední tyči naskočil na roh Robertoneho a svoji hlavičku umístil nechytatelně do šibenice.

Domácí se z obdržené branky oklepali rychle. Psala se desátá minuta, když se na pravé straně rozběhl Veiga, poslal přesně míč do vápna, kde jej famózním způsobem ze vzduchu sklepl do brány Seferović. Toho si totiž nepohlídal Chumi.

Ofenzivní představení pokračovalo a na tahu byli znovu svěřenci kouče Rubiho. Kolem Ghaňana Aidooa se ve dvaatřicáté minutě prohnal na levé straně Luis Suárez a předložil míč parádně na volného Puigmala. Ten neměl problém s umístěním míče do prázdné brány a Rojiblancos znovu vedli.

Jenže ne nadlouho. Tři minuty před pauzou ukořistil chybnou rozehrávku hostí za bukem číhající Carles Pérez, navedl si míč na střelu a zamířil přesně k tyči. O zákrok se samozřejmě pokusil brankář Martínez, ale poradit si nedokázal.

Deset minut po pauze se k nebezpečnému zakončení z blízkosti Martíneze dostal Aspas, dvaatřicetiletého španělského gólmana ale překonat nedokázal. Domácí častěji drželi míč na svých kopačkách, přesto to byli hosté, kdo se dostal do dobré příležitosti. Portugalec Costa si ale uvnitř šestnáctky mířidla neseřídil.

Strhnout utkání na svou stranu mohla ještě těsně před koncem Celta, to by ale Iago Aspas místo do tyče musel zakroutit míč o pár centimetrů vedle, do šibenice. Nestalo se, Almería tak odjíždí z Viga alespoň s bodem.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele