13. kolo
05.11.2022 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Ezequiel Ávila (© AFP)

Osasuna vyloupila Balaídos, rozhodl dvougólový Ávila

Ezequiel Ávila se stal ústřední postavou zápasu mezi domácí Celtou Vigo a Osasunou. Osmadvacetiletý rodák z argentinského Rosaria vstřelil obě branky svého celku a znepříjemnil tak domácí premiéru trenérovi Carlosovi Carvalhovi.

Celta Vigo vstupovala do utkání s novým trenérem Carlosem Carvalhem a očekávalo se, že tento impuls domácím pomůže k zisku tolik potřebných bodů. Nestalo se tak i proto, že Celta vstoupila do zápasu nejhůře jak mohla.

Osasuně stačilo osm minut, aby se na Balaídos ujala vedení. Ávila se na hranici pokutového území opřel do balónu a Marchesín se natahoval k tyči marně. Celta na povedenou střelu reagovala zvýšenou aktivitou a nejprve Galán přestřelil branku a krátce po něm dokonce srovnal na 1:1 Iago Aspas.

Opora domácího celku dostala přihrávku od Cerviho a po rychlé otočce nekompromisně zavěsila. Bohužel pro Celtu ani stav 1:1 neměl dlouhého trvání a Osasuna si vzala vedení zpátky. Ávila si tentokrát naskočil na centr Manua Sáncheze a i v tomto případě byl Marchesín bezmocný.

Diváci na Estadio Balaídos v tu chvíli ještě netušili, že se gólový příspěvek pro toto utkání vyčerpal. Druhý poločas byl sice bez gólů, ale o zajímavé momenty nebyla nouze. V 77. minutě VAR posuzoval případnou penaltu za hru rukou v podání Davida Garcíi a konečný verdikt byl pro Osasunu osvobozující.

Pět minut před koncem sahala Celta po vyrovnání, jenomže akrobatický Aspasův kop zlikvidoval Aitor. Hostující brankář si v poslední minutě zápasu připsal ještě jeden důležitý zásah, když vyrazil střelu Gonçala Paciêncii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele