21. kolo
12.02.2023 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Depay zařídil oslabenému Atléticu výhru ve Vigu

Atlético Madrid nezaváhalo, ale na tři body se ve Vigu pořádně nadřelo. Celta měla madridský celek doslova na lopatě, ale zhruba dvacetiminutovou početní převahu nevyužila a minutu před koncem inkasovala z kopačky nizozemského útočníka Memphise Depaye.

Vlastně bychom mohli říci, že šlo o typickou výhru Atlética. Diego Simeone nic moc nevymýšlel a na hřiště poslal očekávanou jedenáctku s Griezmannem a Moratou v útoku. Největší nebezpečí z řad domácích pak hrozilo od kapitána Aspase.

První poločas skončil bez branek, přičemž žádná přehlídka gólových šancí se nekonala. Hra ale měla tempo, nicméně jak už to u Atlética bývá, spíše se tvrdila muzika. V 19. minutě pouze trefil stojícího Tapiu Llorente a v další možnosti Carles Pérez těsně minul zařízení.

Krátce po změně stran spálil velkou šanci Álvaro Morata, po zpětné přihrávce pálil už v pokutovém území rovnou z první a Villar musel vyrážet. I Atlético mělo štěstí, protože v 58. minutě už Oblaka překonal Aspas, ale slovinský brankář stihl nadvakrát balón včas zastavit na brankové čáře.

Celta hrála s Atléticem vyrovnanou partii a dvacet minut před koncem se jim naskytla příležitost zápas rozhodnout. Obránce Stefan Stavić zatáhl těsně před šestnáctkou Seferoviće a od sudího Figueroy uviděl rovnou červenou kartu. Volný přímý kop poslal Iago Aspas do brankové konstrukce, v tu chvíli stáli nad Colchoneros všichni svatí.

Celestes ale měli ještě čas, jenomže jim nebylo přáno. Další nebezpečnou pobídku Seferoviće si málem vstřelil do vlastní sítě Reinildo. Atlético horké chvíle přečkalo a v 89. minutě nečekaně udeřilo. Carrascova střela se od obránce odrazila přímo k nohám Memphise Depaye a ten z otočky a bez přípravy rozhodl. Čas už hrál proti Celtě, a tak z nadějně vyvíjejícího se zápasu nemá ani bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele