26. kolo
19.03.2023 16:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal třemi góly smetl Osasunu

Nabitý nedělní program španělské LaLigy s sebou přinesl mimo jiné utkání mezi Osasunou a Villarrealem, které se uskutečnilo na stadionu El Sadar ve městě Pamplona. Hosté museli v týdnu zkousnout poměrně nečekané vyřazení z Konferenční ligy belgickým Anderlechtem a na hřišti aktuálně nepříliš dobře hrající Osasuny chtěli rozhodně naplno bodovat. A to se jim i podařilo. Díky gólu Chukwuezeho a dvěma trefám Moralese si domů vezou vítězství 3:0.

"Žlutá ponorka" vstoupila do utkání skvěle. Už ve čtrnácté minutě si obrana domácích nepohlídala náběh Chukwuezeho, jehož hlavu přesně našel centrující Pedraza a Villarreal vedl. O chvíli později se žlutí prosadili znovu, další trefa ale Nigerijci nemohla být připsána, stál totiž v těsném ofsajdu.

Svěřenci Jagoby Arrasateho si v prvním poločase šanci na vyrovnání nevytvořili, s o to větší vervou ale vstoupili do toho druhého, hned po pár minutách se do střeleckého zápisu mohl zapsat Abde. Ten vyslal na Pepeho Reinu nebezpečný projektil, gólman hostí si s ním ale poradil a následnou dorážku už zblokovali obránci.

S dobrými vyhlídkami Villarrealu na bodový zisk pak citelně zatřásl Budimir, jeho střela z osmašedesáté minuty však orazítkovala pouze břevno Reinovy branky.

Pět minut před koncem pak odmítl dramatický závěr Morales a je potřeba dodat, že naprosto výstavní ranou. Jen těsně za půlkou se opřel do míče a po vzoru Pedra Goncalvese nachytal brankáře Fernándeze a dokázal jej z obrovské dálky přelobovat.

Osasuna byla na kolenou a o chvíli později inkasovala potřetí. Za obranu si zběhl opět Morales, kterého krásnou přihrávkou našel Pino a pětatřicetiletý španělský veterán přidal svůj druhý přesný zásah. Villarreal tak zvítězil 3:0 a odvezl si velmi cenné tři body, naopak Osasuna nezvítězila ani napotřetí.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele