19. kolo
29.01.2023 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Saúl Ñíguez (© AFP)

Atlético vydřelo výhru v Pamploně až čtvrthodinu před koncem

V boji o Ligu mistrů nezaváhalo Atlético. Madridský celek vyhrál svým "typickým" způsobem 1:0, když jedinou branku vstřelil až čtvrthodinu před koncem Saúl Ňiguez.

Atlético získalo v Pamploně důležitou výhru. Domácí celek nedávno postoupil mezi nejlepší čtyři v Copa del Rey a věřil si i na madridského favorita. Ten naopak prožil pohárové zklamání, když v derby podlehl Realu Madrid.

První poločas nebyl z pohledu obou táborů vůbec povedený. Prakticky byla k vidění jediná šance, kterou ale Griezmann poslal nad branku. Atlético převážilo držení balónu na svojí stranu, ovšem v poločase plném chyb to bylo všechno.

O přestávce udělal jednu změnu jen Diego Simeone a "Atleti" měli vzápětí příležitost. Antoine Griezmann pálil z hranice šestnáctky a Aitor Fernández byl připravený. Až v 63. minutě měla gólovku Osasuna a Moisés Gómez z malého vápna nechal vyniknout skvělého Oblaka. Slovinský brankář musel ještě jednou zasahovat, tentokrát při překvapivém pokusu Diega Morena a jen o dvě minuty později udeřilo Atlético. De Paul načasoval parádní pas za obranu a rozeběhnutý Ňíguez uklidil balón k přední tyči.

Osasuna musela hru otevřít a Atléticu se naskytly další možnosti. Kolmý pas neproměnil díky zásahu Fernándeze Griezmann, nicméně Atlético to mrzet nemuselo, protože domácí vyrovnat nedokázali. Atlético si pojistilo čtvrté místo, Osasuna je sedmá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele